Petició a la Conselleria en favor dels PTSC

  La conjuntura actual requereix d’una forta inversió en recursos de tota mena per pal·liar les desigualtats, però sobretot de la intervenció dels Professors/es Tècnics de Serveis a la Comunitat (PTSC) com a personal especialitzat en aspectes socials als centres educatius.

  13/10/2020.

  CCOO és un sindicat que sempre ha estat i està compromès amb la igualtat social, avalada per uns ideals socio-polítics progressistes i en defensa de la igualtat d’oportunitats. La conjuntura actual requereix d’una forta inversió en recursos de tota mena per pal·liar les desigualtats, però sobretot de la intervenció de personal especialitzat en aspectes socials als centres educatius.

  Com no pot ser d'una altra manera, la FE-CCOO va reclamar durant la negociació de l'Ordre del conseller d’Educació i Universitat de 22 de maig de 2019 per la qual es regula el funcionament dels serveis d’orientació educativa, social i professional de les Illes Balears que els PTSC devien estar a totes les etapes educatives, aquesta esmena del sindicat va ser acceptada i reflectida. Per tot això i tenint en compte les decisions per part de la Direcció General de Primària i Infància, Innovació i Comunitat Educativa respecte al programa PROA+ i davant del malestar i incertesa creats al col·lectiu afectat,

  • Que els equips d’orientació, en aquest cas, que són els que porten a terme aquestes tasques d’acompanyament de les famílies, no han sigut escoltats a l’hora de distribuir els fons destinats a aquests menesters.
  • Que encara no s’ha desplegat l’ordre del conseller d’Educació i Universitat de 22 de maig de 2019 per la qual es regula el funcionament dels serveis d’orientació educativa, social i professional de les Illes Balears.
  • Que al conjunt de les Illes Balears hi ha equips d’atenció primerenca que funcionen sense la figura de PTSC, només es compta amb aquest perfil professional a l’EAP d’Eivissa i a l’EAP de Palma.
  • Que el fet de contractar educadores i educadors socials implica un doble perfil professional per realitzar tasques que es poden solapar, és per això que les condicions laborals dels PTSC poden quedar modificades.

  SOL·LICIT:

  Que la decisió de destinació dels fons econòmics destinats al programa PROA+ sigui consultada amb els/les especialistes que treballen dia a dia als equips d'orientació, que són els que coneixen de primera mà la problemàtica i les mancances dels col·lectius als quals van dirigits aquests fons.

  Que el resultat d’aquest treball sigui negociat a la mesa sectorial d’educació per tal que els sindicats puguin participar de la negociació, a més a més quan hi han contractacions de noves treballadores i treballadors.

  Que s´ha d´aplicar l’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de 22 de maig de 2019, incloent el punt esmentat per CCOO que assenyala que els PTSC han d´estar presents als serveis d’orientació de totes les etapes educatives i que han de disposar d'una oferta de formació permanent específica.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.