MUFACE garanteix la vacuna de la grip

  La Mutualitat, com en totes les campanyes de vacunació contra la grip, garanteix la disponibilitat de vacunes per als mutualistes en la de 2020-2021, siguin d'opció pública o concertada. En el cas de mutualistes d'opció pública, han de contactar amb el seu metge o centre de salut, i si són de concertada, han de contactar amb el seu metge o centre de referència de l'entitat corresponent.

  06/10/2020.

  Cada entitat ha d'informar els mutualistes

  La campanya de vacunació de la grip 2020-2021 es desenvoluparà en el marc de l'actual pandèmia de Covid-19. Per a evitar notícies confuses sobre la present campanya de vacunació, MUFACE recorda als mutualistes que el sistema garanteix el compliment del calendari comú vigent des de 2018.

  Enguany, la compra de vacunes s'ha realitzat de manera centralitzada des del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. El subministrament de les dosis necessàries de vacunes en la campanya de grip, que començarà pròximament, està assegurat tant per als mutualistes d'opció pública com per als d'entitat concertada. L'accés a aquestes vacunes serà, com en la campanya anterior, a través dels centres de vacunació, públics o concertats, segons la cobertura del mutualista. L'accés a través d'oficines de farmàcia estarà limitat a l'haver un subministrament restringit.

  Grups de risc
  En el cas de la vacuna contra la grip, els mutualistes d'opció Pública (INSS) hauran de contactar amb el seu metge o centre de salut. Els mutualistes adscrits a alguna de les entitats concertades – Asisa, DKV, SegurCaixaAdeslas i Igualatorio de Cantàbria- hauran de contactar amb el seu centre de referència, i serà el facultatiu corresponent qui prescrigui l'administració de la vacuna als pacients inclosos en els grups de risc. Ha de tenir-se en compte que és necessari un informe del facultatiu per a persones de risc que no siguin majors de 65 anys.

  Cada entitat ha d'informar els mutualistes sobre el calendari, centres i horaris en els quals es durà a terme la vacunació, disposant dels mitjans necessaris per a executar els programes preventius inclosos en la Cartera de Serveis.

  Oficines de Farmàcia
  Si l'adquisició es realitzés en l'Oficina de Farmàcia, ha de tenir-se en compte que l'o la mutualista haurà d'abonar el preu íntegre de la vacuna i, posteriorment, amb la factura de la farmàcia, sol·licitar el reintegrament íntegre de la mateixa a l'entitat a la qual estigui adscrit. Tindrà dret a reintegrament sempre que tingui més de 65 anys o pertanyi a grup de risc, i així estigui expressat en l'informe mèdic corresponent.

  Per a qualsevol dubte, poden cridar a la seva entitat , i també al seu servei provincial, o bé consultar a través del Formulari d'Atenció al Mutualista, en la pròpia web ENLLAÇ o a través de l'App Mòbil MUFACE.

   

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.