Per un curs 2020-21 amb seguretat

  FE-CCOO Illes estem al costat de les persones dels centres educatius, de tota la comunitat educativa, per un inici de curs amb seguretat i de qualitat.

  14/10/2020.
  Per un curs amb seguretat

  Per un curs amb seguretat

  Amb motiu d'un inici de curs atípic per culpa de la pandemia que patim, des de FE-CCOO hem enviat un formulari als centres educatius i a la nostra afiliació per saber de primera mà quines son les mancances que han hagut en aquest començament de curs. Aquestes són les conclusions extretes de les respostes dels/les docents, principalment d’ensenyaments públics i majoritàriament de primària i secundària.

  En general podem dir que les ràtios pactades amb la Conselleria d'Educació (encara que des del nostre punt de vista són massa elevades i així ho vam expressar) s’estan respectant, però s’evidencia que la sobrecàrrega de feina aboca a la gran majoria dels i les docents a no disposar de cap tipus de descans dins de la jornada laboral.

  Un 70 per cent dels participants a l'enquesta diu que l’alumnat respecta la distància de seguretat, això demostra que l'alumnat no es el problema si es tenen els recursos i espais necessaris, sobretot quan treballem a 0-3, infantil i primer cicle de primària. Les separacions dels espais de pati són deficients i les condicions higièniques també insuficients; el personal de neteja no ha estat ampliat prou i la realització de proves PCR als grups amb afectats no estan fent-se. Des de CCOO ja es va demanar, i ho tornem a fer, l´augment de la plantilla de neteja, a part de la ja ampliada. El fet de tenir més espais i la neteja a fons, fa necessari que el nombre de treballadors i treballadores augmenti.

  En quant als aspectes materials, Conselleria ha enviat les mascaretes quirúrgiques per a tothom. No obstant això, s´ha obviat al col·lectiu vulnerable ja que encara que les mascaretes adequades per a tots els docents són les FFP2, és inacceptable que treballadors vulnerables no en disposin: convidem a la Conselleria a enviar-les. Un problema que genera el fet de dur mascareta, segons els docents enquestats, son disfonies entre el professorat com a conseqüència de forçar la veu explicant. Per tot això s’hauria de dotar de micros si fos necessari per pal·liar aquesta situació. Les respostes posen de manifest que les mesures per reduir les ràtios han provocat la manca d’auxiliars tècnics educatius, d’especialistes, suports, reunions d’equips docents, la pèrdua d’aules específiques i altres espais, com les sales de professors... i tantes altres necessitats que generaran irremediablement l’augment de desigualtats entre l’alumnat, insuficient assistència als alumnes NESE i una baixada important de la qualitat dels aprenentatges. A més a més, això s'uneix a una manca de recursos digitals i, en molts casos, la impossibilitat d’aplicar el pla de digitalització. Reclamem per tant, més recursos tecnològics i més formació per afrontar els nous reptes de la semipresencialitat i coeducació.

  Des de CCOO volem fer arribar la visió dels treballadors i treballadores dels centres a la Conselleria d´Educació i tornar a reclamar, amb més insistència, tot l´anteriorment exposat i també les millores de les condicions laborals dels docents, ara més necessàries que mai. Exigim un acord de millora per recuperar tots els drets perduts durant aquesta pandemia i retomar totes aquelles millores que estan compromeses i que encara no s'han aplicat.

  Documentació associada
  Documentació associada

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.