CCOO demana abordar l'educació en línia i el teletreball davant la semipresencialitat i els confinaments d'aules.

  El sindicat urgeix a tancar un acord davant un curs en el qual professorat, alumnat i famílies hauran de recórrer a l'educació en línia, ja sigui perquè en els seus centres s'ha establert un model semipresencial o pel confinaments d'aules i centres.

  23/09/2020.
  CCOO presentó al Ministerio sus propuestas sobre teletrabajo en el ámbito educativo el pasado mes de julio.

  CCOO presentó al Ministerio sus propuestas sobre teletrabajo en el ámbito educativo el pasado mes de julio.

  La realitat de l'inici de curs ens situa davant un panorama heterogeni. La semipresencialidad en algunes etapes educatives, que CCOO no comparteix, i l'atenció educativa en cas de confinament d'aules o centres per casos positius de Covid-19 obligarà al fet que docents i estudiants continuïn totes o part de les classes a través d'Internet des dels seus propis domicilis. La Federació d'Ensenyament de CCOO insta el Ministeri d'Educació i FP a establir unes directrius generals que han de recollir, entre molts altres aspectes, el nombre de classes per etapes que s'han d'impartir, la seva durada i protocols de resolució de les dificultats de connexió.

  A més, després de la signatura de l'acord sobre el Teletreball en l'Administració Pública, que ha comptat amb el suport de CCOO i en el qual es contempla que la regulació d'aquesta modalitat per a un sector concret ha de ser fruit d'una negociació col·lectiva específica, el sindicat demana la convocatòria d'una taula en la qual s'abordin les implicacions laborals de l'ensenyament en línia per al conjunt del professorat i s'acordi una regulació bàsica estatal que pugui desenvolupar-se després en les comunitats autònomes.

  CCOO va presentar al Ministeri les seves propostes sobre teletreball en l'àmbit educatiu el mes de juliol passat sense que de moment hagi rebut contestació. En aquest document, es recollien aspectes fonamentals com els relatius als recursos materials, plataformes digitals, protecció de dades, horaris d'atenció, dret a la pròpia imatge, etc.

  Així mateix, és imprescindible que en cas que, com alguna comunitat autònoma ha proposat, les classes puguin ser seguides de manera on-line pel grup que no té presència en el centre, es garanteixin els drets del professorat i l'alumnat. Aquesta pràctica ha de tenir una regulació clara, amb unes instruccions que no deixin lloc a dubtes en relació amb la Llei orgànica de Protecció de Dades, el dret a la pròpia imatge o l'enregistrament i difusió.

  Des de la Federació d'Ensenyament de CCOO exigim al Ministeri d'Educació i Formació Professional ambició per a afrontar tots els reptes que sorgeixen de la situació creada per la pandèmia de la Covid-19.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.