CCOO aconsegueix un acord de teletreball que assegura els drets de 3 milions d'empleades/us públics i garanteix la prestació presencial dels serveis

  L'acord es ratificarà dilluns que ve en la Taula General d'Empleats públics.

  18/09/2020.
  Firma del Plan de Igualdad de Integra CEE.

  Firma del Plan de Igualdad de Integra CEE.

  El sindicat ha aconseguit un acord amb el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, després d'intenses jornades de negociació, per a la modificació del EBEP que regula el teletreball en les administracions públiques. L'acord serà ratificat el dilluns 21 de setembre en la Taula General d'Empleats públics.

  El text final inclou moltes dels punts fonamentals per al sindicat, que ha defensat que la modalitat de teletreball mai pot suposar la no prestació presencial dels serveis públics o una limitació en l'accés a ells per part de la ciutadania. Per a CCOO era absolutament imprescindible que el teletreball no pogués suposar, en cap cas, un minvament en els drets (individuals o col·lectius) de les empleades i empleats públics, una reducció en l'ocupació o pogués donar lloc a privatitzacions o externalitzacions. A més, havien de quedar salvaguardades les garanties en matèria de salut laboral, protecció de dades i dret a la desconnexió digital.

  Totes aquestes qüestions es contemplen en la proposta de nou article, juntament amb la voluntarietat i reversibilitat, els criteris objectius en l'accés i la necessitat de salvaguardar la igualtat entre homes i dones.

  CCOO considera un gran assoliment del sindicat en la negociació que s'expliciti que els mitjans tecnològics i el seu manteniment han de ser a càrrec de l'administració.

  També queda recollida en el text final la necessitat que la regulació d'aquesta modalitat per a un sector concret ha de ser fruit d'una negociació col·lectiva específica. El sindicat ha demanat al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública que insti la resta d'administracions, tant estatals com autonòmiques, al fet que iniciïn immediatament les negociacions sobre aquesta qüestió en els seus respectius àmbits.

  Per a CCOO, no obstant això, queden aspectes que aclarir i treballar, com la regulació negociada de les circumstàncies excepcionals.

  El sindicat considera imprescindible que es posi damunt de la taula un calendari i s'iniciï immediatament la negociació sobre els Pressupostos Generals de l'Estat i d'un III Acord per a la millora de l'ocupació i les condicions de treball de les empleades i empleats públics que permeti avançar en temes com l'ocupació, l'estabilitat de les plantilles, els drets laborals i la recuperació del poder adquisitiu perdut en aquests anys.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.