L'Àrea Pública de CCOO rebutja una congelació salarial per a més de tres milions d'empleades i empleats públics

  El sindicat exigeix a la ministra de Política Territorial i Funció Pública un mínim de respecte institucional i rebutja el model de diàleg social que pretén recuperar de temps passats: primer informar a través dels mitjans de comunicació del que pretén fer i, posteriorment, com a fets consumats, traslladar-ho a les taules de negociació.

  10/09/2020.
  Imagen de archivo

  Imagen de archivo

  CCOO exigeix respecte institucional i obrir de manera immediata la negociació de l'III Acord per a la Millora de l'Ocupació Pública i Condicions de Treball, així com obrir una negociació real dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) 2021 i rebutja la congelació salarial de les empleades i empleats públics, una notícia filtrada pel Govern al diari El País, entenem que per a caldejar l'ambient al mateix temps que es posicionen davant els PGE amb el retard de l'edat de jubilació real.

  Per a l'Àrea Pública de CCOO, és imprescindible la negociació ja de l'III Acord, en el qual les retribucions, l'ocupació i les polítiques d'igualtat i prevenció són matèries irrenunciables. Les empleades i empleats públics han fet un grandíssim esforç per garantir el manteniment dels serveis públics durant la pandèmia produïda per la covid-19 i no mereixen el menyspreu del Govern.

  És urgent recuperar el poder adquisitiu i l'ocupació pública perduts, ampliar les plantilles i escometre les mesures necessàries per al seu rejoveniment, així com el desenvolupament de la classificació professional. El Govern té un deute amb les empleades i empleats públics en matèria salarial arrossegada des de l'anterior crisi econòmica de 2008 que ha de ser compensat.

  No és de rebut -i així ho traslladarem en el dia d'avui a la reunió que ens han convocat per a la negociació del teletreball en les administracions públiques- el model de negociació que es pretén reinstaurar, del qual no compartim ni les formes ni el fons.

  CCOO no entén un diàleg social que es fa a cop de titular de premsa. Rebutgem l'escassa voluntat de diàleg que manifesta l'equip governamental de Funció Pública, més preocupat per gestions de malabarismes institucionals que per garantir i assentar les condicions de vida i treball de més de 3 milions de treballadores i treballadors públics.

  Respecte al teletreball, per al sindicat el primer és garantir la prestació dels serveis públics de manera presencial i no admetrem una rebaixa en les condicions de treball, inclosos els aspectes de compensació, en els casos on de manera excepcional es pugui dur a terme la modalitat de teletreball.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.