"Cal recuperar una presencialitat segura i duradora per al pròxim curs. No es poden parar les classes"

  • CCOO reclama 2.500 milions d'euros i la contractació de prop de 71.000 docents
  • El sindicat promourà mobilitzacions en aquelles autonomies que no garanteixin una volta al col·le amb seguretat

Unai Sord, secretari general de CCOO, i Francisco García, secretari general de la Federació d'Ensenyament, han recordat en la presentació de l'Informe de començament de curs. Recuperar la presencialitat amb seguretat que "l'ensenyament a distància fa que es ressenti l'equitat de l'accés a l'educació de nins i nines" i han exigit que s'habilitin les mesures legals necessàries per a garantir que no se superin els 20 alumnes/as per aula.

02/09/2020.
Presentación del Informe de inicio de curso 2020-2021

Presentación del Informe de inicio de curso 2020-2021

La baixada de ràtios requeriria, segons càlculs del sindicat, una inversió de 2.432.830.169 euros per a la contractació d'un total de 70.746 docents més dels diferents cossos i especialitats. A aquesta xifra caldria sumar les partides necessàries per a donar resposta a les necessitats de formació i impulsar un pla de compensació educativa (programa reforço + beques), un pla renove de centres, un núvol educatiu, un pla renove informàtic i la compra d'equips informàtics nous. En total, CCOO exigeix 4.666.458.612 milions d'euros.

Tots dos responsables han recordat que la inversió educativa mesura en percentatge del PIB al nostre país està aproximadament un punt per sota de la mitjana de la UE i que, a més, ha estat objectiu de dures retallades que van llevar 9.000 milions d'euros de la despesa pública educativa durant els governs del PP.

Fins que no s'habiliti un pla d'inversió i es posin a la disposició del professorat, personal d'administració i serveis i equips directius recursos i instruments per a escometre els reptes que es plantegen, aquests seguiran sotmesos a una enorme indefinició que genera inseguretat. En aquest sentit, García ha explicat que cal habilitar mecanismes que assegurin que els fons transferits a les CC. AA. es destinen realment al sector educatiu.

L'educació ha de rebre a menys el 5% dels fons europeus, aproximadament uns 7.500 milions d'euros, als quals s'han de sumar els 9.000 perduts durant les retallades, és a dir, un total de 17.000 milions d'euros.

D'altra banda, Sord ha subratllat que la pròxima Conferència de Presidents prevista per al 4 de setembre ha d'adoptar de manera conjunta les mesures necessàries per a assegurar la presencialitat a les aules, de manera que la bretxa digital i de falta de recursos no suposin un nou risc per a la inclusió i la igualtat de l'alumnat més vulnerable.

Descarrega't l'Informe de començament de curs. Recuperar la presencialitat amb seguretat.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.