Oberta la convocatòria d'ajudes de protecció sociosanitària de MUFACE per a 2020

  Les sol·licituds es podran presentar fins al 31 de desembre de l'any en curs.

  30/07/2020.
  Ayudas sociosanitarias de MUFACE para 2020

  Ayudas sociosanitarias de MUFACE para 2020

  A mitjan juliol, el Boletín Oficial del Estado publicava la Resolució de 7 de juliol de 2020 de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat per la qual es convoca la concessió d'ajudes sociosanitàries de MUFACE per a enguany que, com a novetat, incorpora modificacions tant en el procediment de sol·licitud com en el de concessió d'algunes d'elles, a fi de facilitar les seves gestions als mutualistes.

  En concret, s'han revisat dos dels programes més utilitzats: el referit a facilitar l'autonomia personal, en la modalitat de “Manteniment i potenciació de la capacitat residual”, i el programa per a compra de productes alimentosos especials per a pacients celíacs, ja que es tracta d'ajudes la necessitat de les quals es prolonga en el temps.

  Així, el canvi en aquests dos programes es refereix a l'anomenada “Sol·licitud de continuïtat” de les ajudes concedides en 2019, a la qual podran accedir aquells mutualistes que continuïn reunint els mateixos requisits i mantinguin les circumstàncies per les quals van rebre aquesta prestació l'any passat.

  Els Serveis Provincials, actuant d'ofici, i una vegada verificats les dades del mutualista, enviaran a la persona interessada el corresponent imprès perquè el remeti a la seva oficina, una vegada signat, per correu postal o bé confirmant la sol·licitud a través de la seu electrònica de la Mutualitat. Amb aquesta mesura, es preveuen evitar els desplaçaments a les seves oficines.

  En la resta de les ajudes, així com les de nova adjudicació dels referits programes, les sol·licituds podran presentar-se en els corresponents serveis provincials sol·licitant cita prèvia, per correu postal o a través del registre Electrònic Comú (REC), en aquest cas amb certificat digital o DNI electrònic.

  Com a línia general de la convocatòria, MUFACE continua mantenint vigents set programes d'ajudes de protecció sociosanitària, que atenen malalts oncològics, celíacs, psiquiàtrics, persones drogodependents, o bé faciliten mitjans econòmics per a millorar estades temporals en residències assistides, per prolongació d'efectes per a persones en situació de dependència, així com el ja citat d'ajudes per a facilitar l'autonomia personal.

  La consignació pressupostària per a 2020 és de 7.987.000 euros, la mateixa que en 2019. L'any passat, 5.976 mutualistes es van beneficiar d'aquesta mena d'ajudes, on les més sol·licitades van ser les dirigides a celíacs, a malalts oncològics i les de manteniment i potenciació de la capacitat residual.

  MUFACE ha retardat la convocatòria de les ajudes a causa de l'estat d'alarma, i les sol·licituds, en tots els casos, podran presentar-se fins al 31 de desembre de 2020.

  Més informació:

  https://www.muface.es/muface_Home/Prestaciones/ayudas-proteccion-sociosanitaria.html.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.