22-07-20 Resum Mesa Pública quota COVID

  Dimecres 22 de juliol hem tingut una Mesa Sectorial d’Ensenyament de caràcter extraordinari per centres públics no Universitaris amb la presència del Conseller. En aquesta Mesa se’ns ha informat del Fons COVID per al curs 2020-2021 i de la quota de docents que tindrem el proper curs.

  22/07/2020.
  MSE

  MSE

  Dels 2000 milions no retornables que el Govern Central ha destinat a les Comunitats Autònomes per l’Educació, a les illes Balears li correspon 50 milions aproximadament. Després de les despeses que s’ha realitzat per al material de seguretat necessari (gel hidroalcohòlic, mascaretes, equips EPI, pantalles, mamparas de separació per l’atenció al públic, productes per a la neteja i desinfecció dels centres) s’ha augmentat la inversió per ajuts de menjador, per el pla de digitalització i per al pla d’acompanyament escolar, així com un increment de plantilla de 458 docents (325 a pública i 133 a concertada)-

  Aquestes places sortiran a les vacants d’adjudicació que es publicaran dijous 23 cap a les 13h per aquesta primera adjudicació, evitant així situacions que puguin suposar un injustícia per als docents interins que se’ls adjudiquin places aquest estiu.

  Des de CCOO hem valorat les mesures i l’esforç realitzat per la Conselleria per augmentar les plantilles, especialment a la Formació Professional on hi haurà un augment de 65 docents. En una situació normal estariem molt satisfets amb aquest increment, però considerem que aquest augment és insuficient per la situació excepcional que patim.

  A uns escenaris de presencialitat o de confinament aquest increment és positiu encara que continua lluny de l’augment de les plantilles que venim reclamant any enrere any. Ens preocupa molt el possible escenari de semipresencialitat, on s’hauran de desdoblar més els grups per assegurar les distàncies de seguretat sanitària. Hem demanat per aquest escenari la reserva pressupostària per dotar als centres dels recursos materials i humans necessaris per fer front a les mesures establertes, ens han informat que compten amb una reserva de 11 milions d’euros per atendre aquesta situació, quantitat que considerem del tot insuficient. També hem reclamat que les substitucions del proper curs siguin immediates.

  Per això hem optat per l'abstenció per aquestes quotes, ja que no podem rebutjar un increment de les plantilles, però el considerem insuficient per la situació excepcional que vivim. Hem tornat a proposar en Mesa la nostra intenció de treballar i negociar per arribar a un nou Acord de Millora que asseguri, una vegada superada aquesta crisi, millores per el nostre sistema educatiu i per les condicions sociolaborals dels docents que han realitzat i realitzen un gran esforç durant la crisi sanitària, com un complement per resoldre el problema d’habitatge, la reducció a 18 i 23 hores o l’equiparació dels complements amb funcionaris del CAIB entre altres. Considerem que la inversió i l’augment fet és insuficient, però hem de ser solidaris amb la situació esdevinguda sense deixar de treballar per obrir vies de negociació que permetin acords durant aquesta legislatura per millorar l’educació i les condicions dels docents a les nostres illes.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.