CCOO exigeix un canvi real en la situació del professorat tècnic d'FP

  Després de les manifestacions de la ministra d'Educació i Formació Professional sobre com solucionar la situació d'aquest col·lectiu, considera positiu que s'hagi fet eco de les propostes plantejades, però demana un compromís ferm i abordar una negociació urgent respecte a la configuració dels cossos docents.

  15/07/2020.
  Formación Profesional

  Formación Profesional

  La Federació d'Ensenyament de CCOO (FECCOO) manté que no existeixen raons perquè, tenint igual titulació d'accés i funcions que el professorat de Secundària, el professorat tècnic d'FP pertanyi al subgrup A2. Això implica diferències en matèria salarial, en la futura pensió de jubilació i, en alguns casos, incideix negativament en l'assumpció de càrrecs o responsabilitats dins de l'equip docent. Per això, el sindicat ha instat al Ministeri d'Educació i FP en diverses ocasions a abordar una negociació sobre aquest tema.

  Al no rebre resposta, FECCOO va iniciar una campanya de denúncies individuals, a l'abril de 2019, per a instar els tribunals que es pronunciïn sobre aquesta evident discriminació. A més, ha realitzat una acció sindical específica amb aquest col·lectiu a través d'assemblees i la col·laboració amb diferents associacions que han jugat un paper fonamental durant aquest temps.

  Coincidint amb la celebració d'eleccions generals d'abril i novembre de 2019, la Federació d'Ensenyament de CCOO va fer arribar a tots els partits polítics una sèrie de propostes, entre les quals es reflectia aquesta reivindicació: “Especialment significativa és la situació del Professorat Tècnic d'FP que porta anys realitzant les mateixes funcions que el professorat d'Educació Secundària, amb el mateix alumnat, amb la mateixa titulació d'ingrés i que, no obstant això, pertanyen a la subcategoria A2. És d'urgència que aquesta situació sigui revertida immediatament pel nou Govern”.

  Amb motiu de la tramitació de la LOMLOE, el sindicat ha inclòs dins de les seves esmenes un redactat en la Llei que permeti solucionar la situació del professorat tècnic d'FP i que espera que sigui tinguda en compte.

  Les manifestacions d'Isabel Celaá quant a que aquest tema tindrà una solució “satisfactòria” són una bona notícia, però han de ser preses amb cautela fins a conèixer oficialment la proposta del Ministeri d'Educació i Formació Professional. La Federació d'Ensenyament de CCOO li ha fet arribar en diverses ocasions les propostes que solucionarien aquesta situació.

  A més, el sindicat entén que també han d'abordar-se de manera urgent les situacions d'altres cossos en la negociació col·lectiva, així com el pas del grup A2 a l'A1.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.