CCOO presenta una bateria de propostes per a la negociació del teletreball en l'àmbit educatiu

  El sindicat ha elaborat un document per a la regulació del teletreball en cas d'haver d'afrontar períodes de docència telemàtica durant el curs 2020-2021.

  13/07/2020.
  Teletreball a l'ambit educatiu

  Teletreball a l'ambit educatiu

  La Federació d'Ensenyament de CCOO ha exigit al Ministeri d'Educació i Formació Professional que es negociïn les condicions del teletreball en l'àmbit educatiu, tant en les reunions que s'han mantingut com en els documents de propostes d'inversió, mesures educatives i de seguretat i salut presentats de cara al pròxim curs.

  En el nou informe sobre “Teletreball en l'àmbit educatiu, curs 2020-2021”, el sindicat posa l'accent en la necessitat de reprendre la docència presencial a partir de setembre, però, de cara a nous períodes en els quals sigui necessària l'educació en línia, posa el focus en els aspectes que han de ser negociats i acordats amb la representació de les persones treballadores. El text recull exigències en matèria de seguretat, plataformes, provisió de mitjans, dret a la desconnexió, dret a la intimitat i la pròpia imatge, seguretat de les dades, etc.

  En la proposta, que s'ha remès al Ministeri d'Educació i Formació Professional, s'exigeix la negociació de la càrrega lectiva i de treball que el personal educatiu ha d'assumir. Segons una enquesta realitzada per CCOO, el 83,5% de les persones participants ha reconegut haver solucionat dubtes de l'alumnat, amb freqüència o gairebé tots els dies, fora de l'horari laboral i fins i tot els caps de setmana.

  A més de les condicions en les quals es dóna el teletreball, la Federació d'Ensenyament de CCOO destaca que aquest ha d'anar acompanyat necessàriament d'un pla d'inversió en digitalització que doti de recursos i plataformes al personal educatiu i als centres, així com a l'alumnat i les famílies, de manera que tinguin accés a mitjans i suports per a seguir l'activitat educativa.

  Així mateix, és imprescindible un pla de formació dirigit al personal educatiu que li permeti adquirir i/o desenvolupar totes les habilitats i coneixements necessaris per a fer front a l'atenció educativa en línia.

  El sindicat considera que és responsabilitat del Ministeri d'Educació i Formació Professional regular aquest aspecte amb caràcter estatal, ja que afecta les condicions laborals del personal educatiu i, per tant, han d'abordar-se en el marc de la negociació col·lectiva.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.