La FECCOO aconsegueix a la MSE que la Conselleria accepti les propostes per les instruccions del curs 2020-2021

  Donat que la Conselleria accepta les aportacions de la FE-CCOO a les instruccions del proper curs, concedim un vot de confiança en l'aprovació de les mateixes perquè compleixin els compromisos acordats.

  03/07/2020.
  Comissió

  Comissió

  A la MSE, de dia 2 de juliol, on es negociaven les instruccions per al proper curs 2020-2021, els sindicats hem assenyalat totes les incoherències que trobem a les instruccions, hi ha hagut prou coincidència i són molts els dubtes comuns que compartim tots els sindicats.

  CCOO ha remarcat varies qüestions que no queden prou clares de les instruccions del curs 2020-2021:

  • La coordinació de riscos laborals així com l’elaboració d'aquests plans han de recaure en tècnics de riscos degudament formats. No es pot delegar aquesta responsabilitat en el coordinador ambiental de centre ni en l'equip directiu. Així com tampoc altres supervisions relacionades amb la neteja i desinfecció dels centres i espais comuns.
  • Els grups estables de convivència o “grups bimbolla” no són una solució. Són una simple mesura de contingència que no resoldrà la propagació del virus. Semblen més una mesura per posar un pegat a l'endèmic problema que arrossegam de ràtios màximes, -molt per damunt de la mitja estatal-, que impedeix cumplir amb el distanciament de seguretat en cas de rebrot del virus.
  • L’alternaça mixta d'ensenyament amb presencialitat i a distància, així com l'horari de matí i horabaixa, implica una modificació de les condicions laborals dels docents, suposa un augment de la jornada laboral, de pèrdua de drets consolidats, una reducció de les coordinacions que ara, més que mai, són necessàries augmentar. Tot això suposarà un greu problema organitzatiu per als equips directius i també per al professorat, alumnat i famílies.

  Des de la FECCOO considerem que aquestes instruccions, com a solució a possibles rebrots, sense més reforç de personal docent, ni més recursos, ni més pressupost, suposa un retorn a la situació que hem patit el darrer trimestre de curs. Hi ha hagut temps de preveure i planificar els possibles escenaris, per tant no es pot consentir tornar de nou a aquesta situació. És per això que després de plantejar les nostres objeccions als documents que ens havien presentat:

  • En el cas dels escenaris B i C les instruccions no confirmen la necessitat d’augmentar els recursos, els mitjans tecnològics, les plantilles i els pressupostos. Així com la manca d’un pla de conciliació laboral per els i les docents.
  • Les instruccions semblen una grapat de mesures per resoldre el problema de la conciliació de les famílies amb nins petits, ja que hi ha altres sectors on la presencialitat esdevé imprescindible, com per exemple l’alfabetització d’adults, i que les instruccions no recull. Per això hem remarcat que la conciliació no és la funció de l'escola. Aquest assumpte s’ha de tractar partint d’un diàleg social i polític amb la implicació i participació del mon laboral i les patronals.

  Hem demanat que s’incloguin una sèrie de compromisos i modificacions sense les quals no hauríem donat el nostre suport a aquestes instruccions. Quan el senyor Conseller s’ha compromès ha introduir-les, la resta de sindicats s’han mostrat oberts al nou escenari que se’ns plantejava, d’entre els quals destaquem els següents punts:

  • La NO REDUCCIÓ de QUOTES.
  • En l’escenari de semipresencialitat (B), es dotarà de PLANTILLES NECESSÀRIES.
  • En l’escenari de confinament (C), es dotarà de RECURSOS i MITJANS NECESSARIS per seguir amb l’ensenyament amb un mínim de garanties.
  • Es convocarà la MSE per negociar específicament les possibles modificacions de les condicions sociolaborals a un possible escenari B de semipresencialitat.

  Com a sindicat de classe hem de ser solidaris amb la situació social i sanitària, i donat que la Conselleria ha acceptat les nostres propostes hem concedit un vot a favor a les instruccions, ja que segons ens han confirmat, recolliran moltes de les aportacions fetes amb les que hem coincidit les diferents forces sindicals a la Mesa Sectorial. En aquesta crisis sanitària i la crisis econòmica que es preveu, s'ha d'invertir en el serveis públics (i més concretament en educació) per evitar l'augment de les desigualtats socials que varen viure en l'anterior crisis económica.

  Des de la FECCOO no ens aixecàrem de la taula en el seu dia perquè la nostra responsabilitat és fer tot el possible per aconseguir, per una banda, millorar les condicions laborals de les i els docents i, per l’altra, una educació de qualitat per l’alumnat. Tenim la responsabilitat de negociar per trobar solucions conjuntes a les diferents situacions que poden donar-se durant aquesta crisis sanitària i és per aquest motiu que no ens plantegem abandonar a la primera de canvi. Ens mantindrem ahí, a les meses sectorials, adoptant les mesures pertinents així com es vagin desenvolupant les negociacions. És obvi que ens espera un camí difícil ple de reptes al davant, però amb l’esforç de tothom en surtirem.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.