Les aportacions de la FE-CCOO a la Junta de Personal Docent no Universitari

  La FE-CCOO afirma que es fa necessari reprendre les negociacions del segon Acord Marc per millores en Educació.

  25/06/2020.

  Demà dia 26 tenim JPDnU, on se presentarà un document amb el que estem absolutament d’acord doncs defensa la feina que han realitzat els docents durant aquesta crisis sanitaria i demana el seu reconeixement; remarca la necessitat d’establir mesures socials de conciliació familiar i laboral, i que aquesta funció no pot recaure en els centre educatius; denuncia la manca d’inversions en infraestructures i el problema de ràtios màximes que ara suposaran un greu problema per poder complir les mesures de seguretat tan necessàries per reduir el contagi; senyala la necessitat de majors inversions per afavorir la presencialitat i donar resposta a les necessitats tecnològiques per l’ensenyament a distància, i recorda que les modificacions de les condicions sociolaborals del docents s’han de negociar amb els seus representants legals, els sindicats. Qüestions totes aquestes que sempre hem defensat, defensem i defensarem.

  Altres assumptes que des de CCOO volem que siguin inclosos al debat són:

  La pujada del 2%. Recordem que en virtud del II Acord de millora del treball públic signat el 9 de març de 2018, es fixava una pujada salarial del 2% als funcionaris públics de tot l’estat. Per això exigim a la Conselleria d’Educació que acompleixi amb aquest acord i que faci efectiva la pujada salarial degut a que només les Illes Balears i Extremadura no l’han rebut de tot l’estat espanyol.

  També considerem que s'haurien d'accelerar els tràmits per dotar a les Illes dels nous centres previstos i aprovats, per reduir les ràtios (aquestes per damunt de la mitjana estatal) i resoldre l'endèmic problema d'abandonament escolar (que liderem a nivell estatal conjuntament amb Ceuta). És una demanda històrica que ara, amb aquesta nova normalitat, ha quedat més palès.

  Insistim en que són necessàries unes instruccions clares i precises per al començament del proper curs des de la Conselleria d'Educació. No hi ha lloc per incerteses i la responsabilitat no pot recaure en la interpretació o decisió discrecional dels equips directius dels centres. Tampoc es pot traspassar la responsabilitat de fer els Plans de Prevenció als propis docents quan no compten amb la formació necessària per assumir aquesta responsabilitat; així la Conselleria evita haver de contractar serveis de prevenció externs malgrat que el Servei de prevenció dels docents està col·lapsat.

  Des de la FE-CCOO denunciem que des del 18/6/2020 la Conselleria no està fent avaluacions de riscos als docents sensibles al Covid19 que s'incorporen al centres. L'administració obliga a les empreses privades a establir plans de protecció i mesures preventives, però després és la pròpia administració, en aquest cas la Conselleria d’Educació, la que no avalua als docents amb risc al Covid-19 (hipertensos, diabètics, asmàtics…). Diferents docents han informat al sindicat de CCOO que des del Servei de Prevenció i Riscos Laborals reben aquest missatge: El termini per avaluar la vulnerabilitat al Covid ha acabat, per tant s’ha d'incorporar al seu centre de treball.

  La Conselleria exigeix als docents formació i innovació educativa, però, com a contractadora que és, ha de ser la responsable de la formació als seus treballadors, fet que fa de forma deficient. Exigim formació en salut laboral degut a la situació de crisi que vivim. Però també exigim canvis en la gestió de l’oferta formativa. Ha d’haver més formació gratuïta en innovació educativa als Centres d’Ensenyament del Professorat (CEP) degut a que sovint les despeses de la formació van a càrrec dels propis docents.

  Una altra necessitat és que les Auxiliars Tècnics Educatius (ATE), formin part de la gestió de la Conselleria d’Educació ja que és una reivindicació històrica de CCOO, també altres qüestions com les millores salarials, passar del sistema de sexennis a quinquennis per apropar-nos a les retribucions de la resta del funcionariat públic del Govern Balear, mesures normatives com l’elaboració del Decret d’Interins, millores sobre l’estabilitat de les plantilles, ampliant l’oferta d’oposicions fins al 2023, augmentant la plantilla orgànica i per tant, millorant també la mobilitat dels funcionaris, continuar baixant les ràtios i augmentar les plantilles de docents, desenvolupament del pla 0-3 anys, fer efectiva la reducció d’hores lectives que ja va aprovar el govern estatal i el desenvolupament de la FP, com a mesura necessària per el desenvolupament econòmic i social de la nostra comunitat. Per tot això es fa necessari reprendre les negociacions del segon Acord Marc.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.