CCOO exigeix una negociació real amb la representació sindical de les empleades i empleats públics

  Lamenta que la ministra s'hagi limitat a informar del que ja havia exposat i acordat en altres fòrums, i que no hagi contestat ni adquirit cap compromís en relació amb les qüestions que se li han plantejat. El sindicat exigeix un acord que asseguri el creixement, l'estabilitat i els drets en l'ocupació pública.

  16/06/2020.

  En el dia d'avui CCOO, sindicat majoritari en les administracions públiques, juntament amb la resta d'organitzacions sindicals de la funció pública, ha mantingut una reunió amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública en el marc de la Taula General d'Empleats públics.

  La ministra ha explicat que vol fer canvis en la regulació per a afavorir l'ocupació estable i assegurar la no caducitat de les ofertes i processos ja aprovats. Ha informat dels acords aconseguits en la Conferència Sectorial de Funció Pública amb les CCAA: regular el teletreball amb modificacions puntuals en l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic (EBEP), treballar per a reduir la temporalitat en totes les administracions i realitzar modificacions legislatives per a evitar la caducitat de les ofertes d'ocupació pública de 2017 i 2018, i que puguin celebrar-se en 2021. Ha exposat també que estan treballant en una nova Llei de la Funció Pública de l'Administració General de l'Estat. Finalment ha expressat la seva intenció de convocar la comissió de seguiment de l'II Acord al juny i començar a negociar un nou acord a partir de setembre, com havia sol·licitat el sindicat.

  CCOO va ser el primer sindicat que va exigir la no caducitat de les ofertes i l'agilitació dels processos d'estabilització i consolidació de l'ocupació pública. A més, planteja la necessitat de més mesurades per al creixement dels serveis públics i la millora de les condicions de les seves treballadores i treballadors. És urgent incrementar les plantilles, almenys entre un 20% i un 33% segons el sector, i assegurar la seva estabilitat.

  En aquest sentit, cal eliminar les restriccions que genera l'existència de la taxa de reposició i culminar els processos d'estabilització i consolidació. Per a CCOO són imprescindibles modificacions normatives que *causalicen la contractació en els sectors públics i sancionin l'abús de la temporalitat. És necessari també escometre canvis normatius en l'àmbit de l'Administració local.

  La convocatòria de la comissió de seguiment dels acords subscrits és fonamental per a assegurar el seu compliment en tots els seus aspectes, incloent les millores en les condicions laborals i retributives. En relació amb el teletreball, CCOO ha plantejat la necessitat urgent d'una regulació negociada.

  El sindicat recorda que sobre totes aquestes qüestions ha remès diversos escrits al Ministeri en aquesta etapa, juntament amb altres propostes per a la negociació d'un nou acord, com la reducció de la jornada laboral, la classificació professional, condicions de jubilació, rejoveniment de les plantilles, plans d'igualtat, plans de seguretat i salut i plans de corresponsabilitat, entre altres.

  CCOO continuarà treballant per assegurar la gestió directa pública dels serveis, per bandejar la precarietat i la temporalitat, i per millorar les condicions de treball i els drets de les seves treballadores i treballadors. Tot això exigeix que els serveis públics rebin una injecció de finançament que, almenys, ens equipari amb els països del nostre entorn.

  A més, exigeix al que Ministeri posi en valor el diàleg social en les administracions públiques i realment es negociï amb les organitzacions sindicals en un format que reconegui els seus drets de representació com a marca la llei, rebutjant, en conseqüència, reunions merament informatives.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.