El sector de l'Educació Infantil 0-3 reclama mesures urgents per a garantir el seu sosteniment

  • En una declaració conjunta, demanda una volta segura a l'activitat presencial

Les organitzacions del sector de l'Educació Infantil signen una Declaració Conjunta en la qual es reclama suport econòmic al sector, prorrogar els ERTO i que es fixin unes condicions clares per a l'obertura segura dels centres.

08/06/2020.
Las organizaciones del sector piden prorrogar los ERTE por causa de fuerza mayor hasta que se normalice la actividad educativa presencial.

Las organizaciones del sector piden prorrogar los ERTE por causa de fuerza mayor hasta que se normalice la actividad educativa presencial.

Les organitzacions patronals ACADE, CECEI, EyG, CECE, FCIC, SALVEM 0-3, i les organitzacions sindicals CCOO, FeSP-UGT, FSIE i USO, integrants de la Taula Negociadora del XII Conveni Col·lectiu d'Àmbit Estatal de Centres d'Assistència i Educació Infantil, han signat una Declaració Conjunta en la qual es posa de manifest la seva preocupació per la situació del sector en el context del COVID-19.

Per a garantir la viabilitat d'un sector que ja venia sofrint dificultats econòmiques estructurals, agreujades per l'actual estat d'alarma, les organitzacions del sector reclamen:

  • Planificar bé la volta en el pròxim curs escolar i que l'autoritat sanitària dicti de manera urgent normes clares que permetin la reobertura dels centres amb totes les garanties higienicosanitàries, per a l'alumnat i les persones treballadores.
  • Prorrogar els ERTO per causa de Força Major fins que es normalitzi l'activitat educativa presencial, mantenint les exoneracions en les quotes de la Seguretat Social establertes fins al moment.
  • Ajudes fiscals, laborals i econòmiques que permetin garantir el sosteniment dels centres, el manteniment de l'ocupació (que afecta a més de 50.000 persones, principalment dones), i l'escolarització de 205.000 alumnes.

Per a garantir tot això, se sol·licita que es constitueixi una taula sectorial de l'Educació Infantil que serveixi per a negociar, ara i en el futur, les qüestions específiques del sector.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.