CCOO i FeSP-UGT demanaran revisar els ERTO de les escoles infantils de gestió indirecta quan no s'hagin suspès els pagaments

  Els sindicats posaran tots els recursos jurídics al seu abast en aquells processos que puguin ser susceptibles de no haver-se realitzat adequadament.

  05/06/2020.
  CCOO y FeSP-UGT pedirán revisar los ERTE de las escuelas infantiles de gestión indirecta cuando no se hayan suspendido los pagos

  CCOO y FeSP-UGT pedirán revisar los ERTE de las escuelas infantiles de gestión indirecta cuando no se hayan suspendido los pagos

  Les organitzacions sindicals majoritàries en el sector de l'Educació Infantil, FECCOO i *FeSP-UGT, manifesten que continuaran amb tots els tràmits de revisió i denúncia, si escau, de les empreses del sector que, tenint contractes amb l'Administració i organismes públics, hagin aplicat Expedients Temporals de Regulació d'Ocupació (ERTO) a la totalitat o a part de les seves treballadores.

  Tant FeSP-UGT com FECCOO consideren que els ERTO estan sent útils i necessaris en el context sociolaboral actual per al manteniment de l'ocupació i de les activitats professionals fins que finalitzi aquesta pandèmia sanitària. No obstant això, existeixen límits a la seva realització que han de ser tinguts en compte. El Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, en el seu article 34, estableix mesures per a evitar els efectes negatius sobre l'ocupació i la viabilitat empresarial per causes del Covid-19, impedint la resolució de contractes públics per part de les entitats que integren el sector públic i preveient un règim específic de suspensió.

  El precepte es refereix a la suspensió dels contractes entre l'Administració i les empreses que donen el servei, però no a la suspensió dels contractes dels i les treballadores, ja que estableix que l'entitat adjudicadora haurà d'abonar al contractista els danys i perjudicis soferts per aquest durant el període de suspensió, sent un d'aquests danys indemnitzables les despeses salarials que efectivament hagués abonat el contractista al personal que figurés adscrit amb data de 14 de març de 2020, fins a l'execució ordinària del contracte, durant el temps de suspensió.

  Per això, els sindicats consideren que no s'haurien d'haver acollit al ERTO aquelles empreses dependents de l'Administració o organismes públics de tal forma que hagin pogut, en un passat molt recent, eximir-se de pagar salaris i quotes de seguretat social, i en un futur rebre indemnitzacions per als mateixos conceptes.

  FeSP-UGT i FECCOO continuaran defensant els ERTO que s'hagin realitzat correctament però, de la mateixa manera, posaran tots els recursos jurídics al seu abast per a revisar aquells que puguin ser susceptibles de no haver-se realitzat de manera adequada.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.