FECCOO presenta el Decàleg d'actuacions en matèria de seguretat i salut en la PBAU

  L'informe recull les mesures que des del sindicat es consideren fonamentals perquè les proves d'accés a la Universitat es realitzin en les condicions sanitàries adequades que protegeixin tant a l'alumnat participant com als equips docents que els acompanyen durant tot el procés.

  02/06/2020.
  Decàleg PBAU

  Decàleg PBAU

  Com tot sembla indicar, i seguint el procés de desescalada iniciat al nostre país, a la fi de juny o principis de juliol la totalitat de les comunitats autònomes del nostre país realitzaran la convocatòria anual de la PBAU. Són unes proves que enguany no sols permetran avaluar al nostre alumnat de 2n de Batxillerat en el seu camí a la Universitat, sinó que també posaran a prova i examinaran la capacitat que tenen totes i cadascuna de les CCAA per a gestionar amb seguretat uns exàmens que reuneixen a prop de 300.000 estudiants.

  Seran la primera prova de foc massiva de les mesures de contenció en el que hem anomenat la "nova normalitat". Són un esdeveniment que congreguen, a més, a milers de familiars, personal educatiu, etc. en pocs dies i en espais molt reduïts. Tenint en compte l'actual evolució del coronavirus causant de la Covid-19 i els possibles escenaris futurs anticipats pels experts, el virus no està derrotat. Per això, i per a evitar el temut rebrot de l'epidèmia en ple estiu, es fa necessari que per part de les diferents autoritats educatives i sanitàries es disposin totes les mesures de protecció i higiene precises per a afrontar aquest esdeveniment amb les majors garanties de seguretat i salut per a tota la comunitat educativa i, per tant, per al conjunt de la nostra societat.

  No podem permetre que després de l'enorme esforç que hem realitzat ens trobem amb una situació de relaxació quant a l'aplicació d'estrictes mesures de seguretat i salut en una prova d'aquestes característiques. També és important ressenyar que aquests exàmens es duen a terme a l'interior de recintes tancats, més o menys amplis, en els quals es conviu durant diverses hores.

  Des de CCOO exigim que s'extremin totes les mesures de precaució establertes i contingudes en el present document, que han de ser la base amb les quals afrontar aquesta activitat. És necessari que les diferents administracions busquin emplaçaments per a la realització de les citades proves amb les degudes garanties d'higiene i de seguretat per a la salut d'estudiants i personal educatiu. En aquest sentit, proposem una bateria de mesures que haurien de desenvolupar-se i adaptar-se a cada context i situació concreta. Entenem que és necessari que tot el que es disposi amb caràcter general sigui després validat pels comitès de Seguretat i Salut de totes les conselleries d'Educació, així com pel Ministeri, i, finalment, que es faci una avaluació dels riscos específics que pugui presentar cada centre d'examen, per a procedir als canvis necessaris amb la finalitat de complir amb el principal dels objectius davant el desenvolupament de la PBAU, que no és un altre que es faci amb totes les garanties de seguretat i salut.

  Per això des de CCOO proposem 10 actuacions que considerem indispensables per a desenvolupar les proves amb la major seguretat possible per a totes les persones que participin en elles.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.