FE-CCOO IB exigeix a la Conselleria d’Educació una modificació urgent de la normativa sobre ràtios per garantir els dos metres de distància entre alumnes

  Per al sindicat de CCOO és imprescindible planificar l’escolarització del proper curs per no deixar res a la improvisació.

  22/05/2020.

  En aquesta darrera setmana hem observat com s’està reprenent el període de presentació de sol·licituds d’admissió en els centres educatius de la nostra comunitat. El que ha destapat aquesta crisi sanitària, entre moltes altres coses, és la situació precària, gairebé endèmica, de la realitat als centres educatius.

  Portem molts anys d’infradotació de pressupostos en Educació per a la creació de nous centres educatius i la millora estructural dels que ja tenim. Això es tradueix en una mancança d'infraestructures que amb l'augment de la població en edat escolar té com a conseqüència unes ràtios molt elevades dins cada aula i l’augment d’aules prefabricades a molts de centres educatius. Molts d’ells ja fa anys que,- en el cas de disposar d'aquests espais-, han reconvertit les aules de música, els laboratoris, les biblioteques i les sales d’actes en aules, per tant, s’hauran de crear noves alternatives a les solucions que es va apuntar des del Ministeri d’Educació ahir.

  La crisi del COVID-19 obliga a prendre diverses mesures higièniques, entre elles la distància entre els alumnes de 2 metres. Aquest fet ens fa considerar que és imprescindible planificar les ràtios pel proper curs per a poder assumir aquesta indicació.

  En conseqüència, demanam a la Conselleria que convoqui els sindicats per dissenyar l'organització del proper curs i la modificació urgent de la normativa sobre les ràtios, per garantir aquesta mesura a tots els nivells educatius presencials per tal d’assegurar l’allunyament físic.

  En la situació que es troben molts centres implicarà un gran esforç de reorganització que afectarà a famílies, alumnes i docents, per tant, considerem que res s’ha de deixar a la improvisació i aquestes qüestions han de quedar resoltes amb previsió, compromís i eficàcia.

  La FECCOOIB, com sempre ha fet, està oberta a generar un marc negociador de diàleg i consens per a protegir la seguretat de la comunitat educativa.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.