Els serveis de prevenció de la Conselleria d’Educació estan desbordats

  FECCOO alerta que els serveis de prevenció estan desbordats degut a que només compten amb un terç dels recursos que realment necessiten per afrontar el volum de feina que la situació del COVID-19 ha provocat.

  20/05/2020.
  SOS servei de prevenció

  SOS servei de prevenció

  Dimecres, 20 de maig del 2020

  El personal dels serveis de prevenció és insuficient front la quantitat de treball que tenen per a poder avaluar a tots els docents que es troben en situació de risc potencial abans d’obrir les portes dels centres el proper setembre. En funció d’aquesta avaluació el servei dictaminarà: incapacitat temporal, teletreball o incorporació al centre.

  El servei de prevenció a més a més, ha de gestionar la comunicació amb cada un dels docents potencialment sensibles o aquelles que han patit la malaltia COVID-19 abans de la incorporació als centres que prèviament ja s’han hagut de posar en contacte amb el servei. El procediment s’inicia amb la sol·licitud del treballador/a docent per avaluar en quines condicions s’ha d’incorporar al seu lloc de treball en relació a la seva situació de risc i finalitza amb el lliurament a la persona especialment sensible o vulnerable de la copia de la situació d’IT o d’adaptació del seu lloc de treball. Tot aquest procediment es realitzarà de manera telemàtica i mitjançant atenció telefònica. Tan sols si la persona sol·licitant no pot adjuntar la documentació requerida se li podrà citar a la seu del servei de prevenció per tal de fer l’atenció presencial.

  De cara a l’obertura dels centres el proper curs, la FE-CCOO considera que hi ha aspectes fonamentals en el tema de salut laboral que s’han d’implementar; la necessitat de que cada centre educatiu tingui un Pla de Prevenció per minimitzar els riscos de contagi entre docents, alumnes i famílies. El deure de que en cada centre educatiu hi hagi la figura del Coordinador de Prevenció amb la formació adequada. El foment d’ofertes formatives pels docents en l’àmbit de salut laboral i el reforç dels serveis de neteja dels centres a càrrec d’empreses especialitzades en neteja i desinfecció. També seria desitjable que cada centre comptàs amb un Auxiliar Tècnic Sanitari.

  Per tot això, la FE-CCOO reclama que es doti de més personal a aquest servei. La prevenció de riscos laborals en aquesta moments és un servei clau que no només protegeix als treballadors i treballadores sinó a tothom.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.