Dia 25 es poden reprendre les classes presencials a les escoletes

  El curs finalitzarà de forma telemàtica i no se retornarà a les aules de forma general fins setembre als ensenyaments públics. Els cursos de final d’etapa podran sol·licitar tutories voluntàries amb cita prèvia per tal de reforçar els continguts, preparar proves d’accés a la universitat o per pal·liar l’escletxa digital que han patit alguns alumnes.

  19/05/2020.

  Dilluns, 18 de maig de 2020

  Avui hem dut a terme tres diferents reunions amb la Conselleria per tractar el Protocol de desescalada a l’àmbit educatiu, de forma més general, des d’un tractament tècnic a la Comissió Paritària de Salut Laboral i ja a l’horabaixa a una Mesa de Privada i Concertada.

  La Mesa d’aquest matí, ha estat de caire informatiu, s’ha valorat la reunió la Ministra Celaà amb els responsables d’Educació de les CCAA, on es va demanar coordinació entre comunitats per aplicar mesures similars evitant desigualtats, encara que cada comunitat manté les plenes competències en matèria educativa.

  Després d’aquesta reunió i tenint en compte les al·legacions que des dels sindicats es varen presentar en anteriors reunions, la Conselleria té previst treure una nova Resolució per tractar la fase 2 dins del procés de desescalada, si la situació sanitària ho permet aquesta fase començarà dia 27 de maig, fent-la coincidir amb la setmana escolar i amb coordinació de tots els centres de les Balears, per tant Formentera haurà de seguir el mateix calendari que la resta de les illes, malgrat que vagin una setmana avançats en la fase de desescalada tal i com havíem suggerit des de CCOO.

  Per als ensenyaments públics, el curs finalitzarà de forma telemàtica i no se retornarà a les aules de forma general fins setembre. Tot i així, els cursos de final d’etapa podran sol·licitar tutories voluntàries amb cita prèvia per tal de reforçar els continguts, preparar proves d’accés a la universitat o per pal·liar l’escletxa digital que han patit alguns alumnes. Les tutories es realitzaran en grups màxims de 5 alumnes per aula i sempre amb cita prèvia. La FE-CCOO considera que aquesta mesura es pot dur a terme seguint els protocols de salut perquè afavoreixen la justicia social que defensem des del nostre sindicat.

  Pel que fa a les escoletes 0/3 el Conseller ha recordat que les competències de les escoletes municipals són dels ajuntaments i d’empreses privades, i que són aquestes les responsables de determinar si obriran les portes seguint el protocol que aquesta setmana es publicarà des de la Conselleria d’Educació. Les escoletes privades de caire assistencials també podran obrir si els sembla oportú i seran els Consells Insulars els encarregats de supervisar i inspeccionar el compliment del protocol de desescalada.

  Com a sindicat de classes hem d’assegurar que es compleixen les mesures de prevenció necessàries tant per les tutories individualitzades o en grups molt reduïts als centres públics i per les escoletes i centres de gestió privada que obriran les seves aules.

  A més, tenim per davant un gran repte, ha arribat l’hora de començar a preparar, planificar i organitzar el retorn a les aules pel proper curs, un curs que serà molt complicat de gestionar, és per això que cal una dotació econòmica extraordinària per aconseguir millorar les infraestructures, baixar les ràtios i incrementar les plantilles per poder garantir la qualitat de l'educació amb garanties sanitàries. Aquests canvis han de començar amb el servei de prevenció de riscos laborals de la Conselleria que ara només compta amb un terç dels recursos necessaris per afrontar aquesta situació tan complexa.

  Des de la FE-CCOO, hem demanat a la Conselleria la necessitat de fer avaluacions de riscos en tots els centres educatius de balears per minimitzar el risc del professorat una vegada començat el curs. Per fer això, s´han de reforçar els serveis de prevenció de la Conselleria o comptar amb el suport de serveis de prevenció externs. Tot això, per assegurar uns ensenyaments de qualitat i amb garanties sanitàries dels docents, i per salvaguardar la salut dels infants i de les seves famílies.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.