CCOO exigeix al Ministeri d'Educació més recursos i mesures de seguretat i salut per a afrontar la volta a les aules

  • Mesa de negociació del personal docent no universitari

El final del present curs, així com l'inici del curs 2020-21, requereix de la negociació amb les organitzacions sindicals representatives del sector. Per això, la Federació d'Ensenyament de CCOO ha sol·licitat un calendari de reunions per a abordar tots els temes que afecten l'educació en aquest període de crisi sanitària i de cara a l'inici de curs.

19/05/2020.
Reunión Mesa Negociación

Reunión Mesa Negociación

El sindicat ha presentat una bateria de propostes en la taula de negociació del personal docent no universitari celebrada aquest matí entre el Ministeri d'Educació i Formació Professional i les organitzacions sindicals representatives del sector. CCOO ha posat el focus en l'obligació de planificar un inici de curs en el qual es garanteixin les mesures de seguretat i salut per a tota la comunitat educativa. Això porta amb si no sols recursos de protecció, sinó també una organització diferent i uns criteris clars i consensuats per a l'àmbit educatiu.

A més, la Federació d'Ensenyament de CCOO ha exigit la incorporació de personal docent suficient per a poder atendre les necessitats educatives derivades dels mesos en què no s'ha pogut impartir educació presencial i poder afrontar el nou curs amb reforços, suports, desdobleguis, atenent les necessitats educatives especials i de compensació educativa, etc., així com poder seguir les instruccions de seguretat i salut en el que té a veure amb la distància social.

CCOO també ha plantejat la necessitat de regular el teletreball en l'àmbit educatiu. El personal docent està realitzant un gran esforç per a atendre l'alumnat i impartir docència de manera on-line, amb imaginació i dedicació per a superar aquestes dificultats. L'organització i funcionament dels centres educatius està regulada per les Ordres del 94 i els RD 82 i 83 de 1996. En elles s'inclou tot el relacionat amb l'organització de l'horari, període lectiu, etc., però no incorporen res en relació al treball on-line. El Ministeri d'Educació, en virtut de l'art. 149 de la Constitució, ha de desenvolupar normativa sobre com s'organitza i quins elements ha de tenir la regulació d'un horari en teletreball o un horari mixt.

El sindicat també ha plantejat les dificultats que poden sorgir amb les Ofertes d'Ocupació Pública que s'han posposat a l'any que ve i que estan regulades pel RD 84/2018, ja que pot existir un conflicte entre aquestes places i les que es vulguin sumar a aquestes, i que estaran regulades per una altra normativa d'accés. En aquest sentit, demanem seguretat jurídica al Ministeri d'Educació i Formació Professional.

La Federació d'Ensenyament ha dissenyat un Pla de seguretat i salut en els centres educatius, així com un Pla d'inversió en educació, que presentarà pròximament i traslladarà al Ministeri d'Educació.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.