FECCOO es fa ressò de la campanya de la Internacional de l'Educació per a defensar els drets del Personal de Suport Educatiu

  Per tercer any consecutiu es recorda aquesta data que serveix per a tornar a posar sobre la taula les condicions de treball del Personal de Serveis Educatius i Complementaris.

  15/05/2020.
  Cartel de la IE para celebrar el Día Mundial del Personal de Apoyo Educativo (PAE)

  Cartel de la IE para celebrar el Día Mundial del Personal de Apoyo Educativo (PAE)

  Per tercer any consecutiu, les comunitats educatives de tot el món s'uneixen per a celebrar al Personal de Suport Educatiu (PSE) com ja és costum cada 16 de maig.

  De manera similar al Dia Mundial de les i els Docents, aquesta data brinda l'oportunitat de reconèixer el treball del PSE (PAE) a tot el món(a Espanya es coneix com a Personal de Serveis Educatius Complementaris, PSEC) i destacar el paper indispensable que realitza aquest col·lectiu a l'hora de garantir una educació de qualitat en els nostres centres.

  En molts països, les i els professionals que formen part del PAE (PSEC) senten que en el seu treball no tenen el reconeixement que mereixen. La major part d'aquest personal són dones i la majoria reben salaris precaris i més baixos que l'ingrés mitjà dels seus respectius països. Moltes i molts, fins i tot, suporten condicions de treball precàries.

  Els seus llocs solen subcontractar-se i moltes vegades corren el risc de desaparèixer a causa de les retallades en els pressupostos educatius. A més, el PSE a penes té oportunitats per a progressar en la seva carrera o el seu desenvolupament professional.

  Per això, el Dia Mundial del PSE és una invitació a reconèixer el treball que realitzen, i a defensar i promoure les seves condicions de treball i els seus drets laborals.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.