La FECCOO celebra el retorn a les classes presencials al setembre i demana més negociació

  La FE-CCOO celebra que s’hagi posat seny i que després de la Conferència Sectorial amb el Ministeri, el Conseller hagi anunciat que a les Illes es torni a les classes presencials, de forma general al setembre. Tot i això, pensem que queden moltes coses per negociar i que les decisions no es poden prendre al marge de les organitzacions sindicals.

  15/05/2020.

  La FE-CCOO ja ha dit reiterades vegades que no es pot tornar a les aules de forma presencial fins que la situació sanitària permeti establir uns protocols de prevenció de la salut viables. Principalment ens preocupava i segueix preocupant l’etapa d’educació infantil i els centres d’educació especial.

  Celebrem que avui, després de les demandes del sindicat i la comunitat educativa, el Conseller ha anunciat que de forma general es reprendrà l’educació presencial el curs 20-21 i espera que a partir d’ara es negociin els protocols i mesures excepcionals a la mesa sectorial com hauria d’haver passat des d’un inici de la crisi sanitària.

  També s’ha informat que els centres privats o municipals de 0-3 podran obrir sempre que reuneixin les condicions sanitàries necessàries a la fase 2. Cal remarcar que els protocols de seguretat sanitària en aquests centres s’hauran de consensuar també amb els sindicats i que l’administració educativa haurà de ser vigilant de que es compleixin. No podem permetre que es posi en risc la salut dels i les professionals d’aquests centres, ni als seus alumnes, ni de rebot la tota la comunitat.

  Pel que fa a educació especial estem especialment decebuts que l’administració s’hagi reunit amb les patronals i no amb els sindicats per tal de posar en comú la possible tornada a les aules.

  Així doncs, la tasca no ha acabat. Per una banda, haurem de veure i acordar com es gestionen les tutories presencials als darrers cursos que proposa la Conselleria avui. Per altra, cal anar preparant el nou principi de curs, els protocols, pressupostos, models organitzatius, ràtios, infraestructures (també les digitals) i un llarg etcetera que hauran de posar-se en pràctica el proper setembre per garantir la salut de tothom.

  Per tot això, la FE-CCOO demana que no es prengui cap decisió que afecti als treballadors i treballadores sense l’acord amb les organitzacions sindicals que són els seus representants.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.