La FE-CCOO demana al Conseller que governi amb valentia

  El Conseller Martí March ha anunciat diverses vegades que no li agrada el protocol que presentà la Conselleria dijous per a l’obertura dels centres educatius i que demanarà al govern d’Espanya que reconsideri obrir els centres d’educació especial i educació infantil en la fase 2. La FE-CCOO celebra aquest posicionament i va més enllà: si el ministeri no canvia de postura, el Conseller haurà de governar amb valentia i utilitzar les seves competències per evitar aquesta obertura i possibles nous focus de contagi.

  11/05/2020.
  Alumnes a l'escola

  Alumnes a l'escola

  En aquesta crisi sanitària, la FE-CCOO ha posat en tot moment la salut com a prioritat per a prendre les decisions. Per això no va aprovar el protocol que va presentar la Conselleria el passat dia 7 i que segons el Conseller, no desitja posar en pràctica.

  Des del sindicat no ens oposem a la tornada a les aules de forma presencial, que aquesta crisi ha evidenciat que no és substituïble, però s’ha de fer quan sigui possible, amb les condicions sanitàries adequades i amb els protocols de prevenció de riscos laborals adequats i viables. Com ja vam expressar, aquests protocols són tan necessaris com inviables principalment en el col·lectiu de 0 a 6 anys i de d’alumnat d’educació especial. Cal remarcar que els alumnes d’educació especial, en molts casos presenten patologies que els fa vulnerables al COVID-19. Així doncs, no podem permetre que es posi en risc la salut dels docents, de l’alumnat i la comunitat educativa en general.

  La FE-CCOO agraeix que el Conseller, després d’escoltar als col·lectius de l’Educació, hagi manifestat la seva preocupació amb l’inici de classes en 0-6 anys i també hagi recapacitat sobre la posició inicial presa per aquesta Conselleria que s’ajustaven estrictament a les demandes del Ministeri sense qüestionar les implicacions i possibles conseqüències d’aquestes instruccions, i sense adonar-se que les demandes del ministeri són inviables amb les mesures de seguretat presentades als seus protocols per una possible desescalada.

  Per tot això, des de la FE-CCOO a nivell de les Illes i a nivell estatal hem instat a les administracions a reconsiderar aquesta mesura. En cas que el ministeri no canviï d’opinió exigirem al Conseller que governi amb valentia i NO implanti aquesta mesura com han fet altres CCAA.

  Una volta decretat l’estat d’emergència on Presidencia amb el ministeri de Sanitat assumeix el control de l’Estat, i el diferents Ministres es coordinen amb els responsables de les CCAA per unificar mesures comuns als diferents territoris. És responsabilitat de les CCAA, que mantenen moltes de les seves competències, asumir aquestes recomanacions i desenvolupar-les a un altre nivell de concreció, per això considerem que el Sr. Conseller no es pot escudar amb la recurrent excusa de l’atribució de competències. No ens serveixen les excuses de manca de competències i, per tant, utilitzarem les eines que estiguin al nostre abast per evitar que es posi en risc la salut dels docents.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.