La FE-CCOO rebutja l’inici de les classes presencials en educació infantil en la fase 2 i exigeix garanties per al personal docent, alumnes i famílies

  Lamentem ara la manca d’inversions que veníem demanant desde fa anys i ara patim la manca de diàleg amb els representants del professorat.

  07/05/2020.
  Infantil

  Infantil

  Desde la FE-CCOO agraïm tota la feina que s’ha estat fent fins ara des de l’Administració, però mostrem el nostre màxim rebuig davant el protocol de desescalada presentat. Som molt crítics amb el fet que es facin públics els documents abans d’escoltar als representants del sector i es prenguin mesures sense passar, abans, per la comissió paritària de Salut laboral. Una vegada més s’adopten mesures i després es passen per mesa quan ja no hi ha temps de negociar.

  Per garantir la salut de docents i alumnes cal una partida pressupostària extraordinària per afrontar tot el conjunt de mesures que s’especifiquen al protocol. És la Conselleria qui ha retallat els pressupostos dels centres i ara no tenen sous per implementar les mesures proposades.

  La FE-CCOO reconeix l’esforç que estan fent les famílies per tal de poder seguir el curs a distància ies posa a disposició de la Conselleria per iniciar un procés de negociació que ens porte a establir unes pautes i així garantir que els docents en particular i les famílies en general puguin compatibilitzar la vida laboral i la familiar mentre continuï aquesta situació excepcional, així com per prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat dels alumnes i docents. Mentrestant no es pot iniciar la tasca educativa presencial ja que detectem nombroses contradiccions que ens fan qüestionar la viabilitat del protocol presentat. (Veure el document "Qüestions aportades Mesa 7 de maig")

  El Conseller ha manifestat la seva preocupació de l’inici de classes en 0-6 anys, ja que no té les competències i que està molt preocupat de l’esborrany presentat. S’excusa amb el ministeri? Qui diu que s’ha de reservar 4 metres quadrats per alumne? Ministeri o Conselleria? No se n’adona que les recomanacions del ministeri es inviable amb la pràctica de la funció docent i per tant amb el protocol presentat?

  Remarquem que trobem impossible poder garantir els protocols de protecció individual en infants de 0 a 6 anys sense comptar amb més recursos, tant humans com materials. A més, és totalment inviable desenvolupar una activitat educativa amb aquestes restriccions. Ens preguntem on és el tarannà dialogant de la legislatura passada que permeti iniciar un veritable procés de negociació que possibiliti iniciar el curs 20-21 amb garanties. No deixarem de denunciar les incongruències i demanar explicacions a tantes i tantes qüestions que se’ns han generat.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.