CCOO insta al Ministeri d'Educació a obrir una negociació per abordar el final de curs i la volta al setembre

  És igualment necessari dotar-nos d'un Pla Integral de Seguretat i Salut que converteixi als centres en llocs segurs des del punt de vista sanitari i, per tant, es minimitzin els riscos de contagi tant per als traballadors/es com per a l'alumnat i les famílies, a més d'un pla extraordinari d'inversió educativa.

  05/05/2020.
  CCOO considera un error la cancelación del programa de refuerzo educativo AUNA

  CCOO considera un error la cancelación del programa de refuerzo educativo AUNA

  Els continus anuncis sobre la concreció de la desescalada en l'àmbit educatiu, així com sobre les condicions en les quals es pot desenvolupar l'activitat de cara al nou curs, estan generant incertesa entre el professorat i la comunitat educativa. CCOO s'ha dirigit per carta a la ministra d'Educació en aquest sentit, sense haver rebut encara resposta.

  Sobre la desescalada, CCOO ja ha posat en relleu que la seva graduació ha de venir determinada per criteris de salut pública, i recorda que la funció principal dels centres és garantir el dret a l'educació. Des d'aquest punt de vista, la Federació d'Ensenyament ha manifestat que la volta a l'activitat lectiva presencial ha de produir-se al setembre i que les possibles excepcions no poden prendre's al marge de la negociació amb les organitzacions sindicals representatives, la qual cosa fins ara no s'ha produït. La negociació amb els Comitès de Seguretat i Salut, a l'empara de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, és un imperatiu legal. CCOO ja ha assenyalat la seva preocupació per la dificultat de garantir les mínimes mesures de prevenció amb l'alumnat de l'etapa d'Infantil o d'Educació Especial.

  A més, és imprescindible preparar l'inici del nou curs, un que continuarà marcat per l'evolució de la pandèmia i que pot exigir mesures extraordinàries que han de ser negociades amb les organitzacions sindicals representatives. CCOO demandarà un Pla Extraordinari d'Inversions en educació que permeti incrementar substancialment les plantilles per a atendre els nous reptes, millorar la formació de els/as professionals, adequar les infraestructures, millorar la dotació tecnològica dels centres i el professorat, atendre els requeriments de la bretxa digital… I, per descomptat, des de la consideració que tot això ha de fer-se respectant les condicions laborals. No és imaginable que el professorat vagi a duplicar el seu treball atenent simultàniament l'educació presencial i en línia.

  És igualment necessari dotar-nos d'un Pla Integral de Seguretat i Salut que converteixi als centres escolars en llocs segurs des del punt de vista sanitari i, per tant, es minimitzin els riscos de contagi tant per als/les treballadors/es com per a l'alumnat.

  CCOO presentarà en els pròxims dies les seves propostes tant per al Pla d'Inversions com per al de Seguretat i Salut. I exigim poder presentar-ho també en la taula de negociació a la qual esperem ser convocats amb la major urgència.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.