FECCOO denuncia irregularitats en la suspensió dels contractes públics regulada en l'RDL 8/2020

  El sindicat informa que hi ha entitats com CLECE i ILUNION que estan realitzant interpretacions interessades del reial decret llei, afectant centenars de persones en sectors precaritzats i feminitzats.

  24/04/2020.
  Crisis sanitaria

  Crisis sanitaria

  La Federació d'Ensenyament de CCOO (FECCOO) ha constatat que algunes empreses que gestionen i presten serveis en administracions públiques derivats d'una licitació, principalment en el sector de la Discapacitat, Educació Infantil i Oci Educatiu, estan presentant Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per Covid-19.

  Tal com estableix l'article 34 del Reial decret llei 8/2020, si l'entitat adjudicadora determina la suspensió del contracte, per la impossibilitat de la seva execució, haurà d'abonar a l'empresa adjudicatària els danys i perjudicis efectivament soferts per aquesta durant el període de suspensió, prèvia sol·licitud i acreditació.

  Entitats com CLECE o ILUNION, amb milions d'euros de beneficis declarats en 2019, actuen amb total arrogància quan, en comptes de realitzar una valoració econòmica dels danys i perjudicis que els pugui ocasionar les suspensions de contractes per part de les administracions locals o autonòmiques i reclamar les indemnitzacions corresponents –entre elles les corresponents a les despeses salarials– tal com estableix l'RDL 8/2020, presenten ERTO afectant centenars de treballadors i treballadores que de manera indirecta presten serveis en aquestes administracions.

  Des de CCOO continuem denunciant aquestes actuacions irregulars i fraudulentes, formulant les corresponents impugnacions i al·legacions en aquells expedients que es presenten al marge del que s'estableix en el reial decret llei esmentat. No podem acceptar que, existint una norma que protegeix a persones treballadores de sectors precaritzats i feminitzats, hi hagi entitats que facin cas omís per foscos interessos.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.