FECCOO mantindrà les seves reivindicacions sobre la modificació del model d'accés docent en el tràmit d'audiència i informació pública

  22/04/2020.

  S'ha obert el tràmit d'audiència i informació pública i, posteriorment, es realitzaran els tràmits en el Consell Escolar de l'Estat, al qual la Federació d'Ensenyament de CCOO li farà les aportacions que ja li ha transmès al Ministeri d'Educació i Formació professional en la taula de negociació del personal docent el passat 20 de març.

  Els tràmits d'audiència i informació pública tenen per objecte recaptar l'opinió dels ciutadans titulars de drets i interessos legítims afectats per un projecte normatiu ja redactat, directament o a través de les organitzacions o associacions que els representin, així com obtenir quantes aportacions addicionals puguin realitzar altres persones o entitats.

  La Federació d'Ensenyament de CCOO manifesta sobre aquesta modificació normativa que:

  • Sabem que hi ha comunitats autònomes a les quals la modificació en aquest sentit proporciona seguretat a alguna convocatòria que quedava pendent, per la qual cosa vam entendre el seu plantejament en el moment que es va fer; però actualment, amb la majoria de les convocatòries traslladades a 2021, el Ministeri d'Educació i Formació Professional ha de ser més ambiciós i no prorrogar el RD 84/2018.
  • No és el model que proposa el nostre sindicat i així ho hem manifestat. La modificació del model d'accés ha d'incloure, entre altres coses:
   • Proves no eliminatòries.
   • Augment del pes de l'experiència en els màxims permesos per la legislació.
   • Augment de la transparència en el procés.
   • Limitació de nombre d'aspirants per tribunal a cinquanta opositors.
  • És una oportunitat per poder treballar en aquest model per a les pròximes tres convocatòries, màximament quan el TJUE ha reconegut que poden existir elements en les oposicions que, garantint els procediments de lliure concurrència, afavoreixin la ponderació de l'experiència i que amb les proves no eliminatòries s'evitaria que les places quedessin desertes.

  Troba aquí les propostes de CCOO.

   

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.