CCOO demana a les comunitats autònomes i al Ministeri d'Educació que arribin a un acord sobre les oposicions

  El Sindicat exigeix altura de mires per prendre una decisió comuna en tot l'Estat sobre l'OPO, que no posi en perill les places ja aprovades.

  25/03/2020.
  CCOO apuesta por una respuesta coordinada de todas las autonomías para no perder las plazas aprobadas y mantener la alternancia de cuerpos

  CCOO apuesta por una respuesta coordinada de todas las autonomías para no perder las plazas aprobadas y mantener la alternancia de cuerpos

  En el matí d'avui ha tingut lloc una reunió de la Conferència Sectorial d'Educació en la qual les comunitats autònomes i el Ministeri d'Educació anaven a tractar, entre altres temes, la convocatòria d'oposicions que, aparentment, segueix sense acord.

  Des de la Federació d'Ensenyament de CCOO manifestem la nostra preocupació al fet que continuï posposant-se una decisió per aquest motiu. Per a enguany s'haurien de convocar en tot l'Estat al voltant de 27.000 places per als diferents cossos, majoritàriament en Educació Secundària i Batxillerat, FP i Ensenyaments de Règim Especial. Sens dubte, estem davant un moment d'indeterminació i excepcionalitat provocat per la crisi sanitària del COVID-19 i l'Estat d'Alarma decretat pel Govern, i això ha de ser raó més que suficient per oferir una resposta a nivell estatal.

  CCOO considera imprescindible que l'acord impliqui que la solució sobre la convocatòria de les oposicions sigui de caràcter estatal i que en totes les CCAA es realitzi de la mateixa manera. Durant els anys de la crisi, cada autonomia va convocar o no de manera descoordinada, perjudicant sobretot les persones aspirants. Aquesta experiència tan recent hauria de tenir-se en compte, així com el que s'ha trigat a tornar a coordinar les convocatòries en tot l'Estat.

  D'altra banda, el sindicat manifesta que cap decisió que es prengui davant aquesta extraordinària situació posi en perill el procés d'estabilització i les places que, dins de l'Acord per a la millora de l'ocupació, s'han aprovat per executar tant aquest any com els següents.

  CCOO recorda que en el marc de l'article 151 de la Llei 4/2015 la Conferència Sectorial pot prendre acords que són d'obligat compliment per a totes les administracions. En aquest sentit, exigim que aquest acord es doni amb el compromís de totes les autonomies per no perdre les places aprovades en les ofertes d'ocupació pública i que es continuï mantenint l'alternança de convocatòries per cossos.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.