El Ministeri d'Educació i Formació Professional i el d'Universitats acorden canvis en el calendari i en les proves d'accés a la Universitat (EBAU)

  • El model d'examen s'ajustarà a l'excepcionalitat que suposa l'actual estat d'alarma per no perjudicar l'alumnat
  • També s'ha aprovat flexibilitzar les pràctiques de Formació Professional i que se suspenguin les proves d'avaluació diagnòstica de 3r i 6è de primària i 4t de l'ESO

La Conselleria d'Educació i la UIB acorden la celebració de la convocatòria ordinària de les proves EBAU els propers 7, 8 i 9 de juliol. També s’ha decidit suspendre per aquest curs les proves d'admissió als graus d'Educació Infantil i d'Educació Primària. DARRERA NOVETAT!!! Publicades les modificacions de les proves EBAU.

25/03/2020.
Estudiants

Estudiants

"El Ministeri d'Educació i Formació Professional està treballant intrèpidament en aquesta crisi amb un únic objectiu: que cap alumne, que cap alumna perdi el curs per aquesta situació provocada pel Covid-19”, ha assegurat la ministra Isabel Celaá.

Tant el Ministeri d'Educació i FP com el d'Universitats i les Comunitats Autònomes són conscients de la dificultat que està suposant per al professorat que imparteix classe en 2n de Batxillerat i, especialment, per als estudiants d'aquest curs, la suspensió de les classes presencials a causa de l'epidèmia per infecció de coronavirus, Covid-19.

Per això, per assegurar que l'accés a la Universitat es produeix en termes d'equitat i justícia, s'ha acordat a més modificar el model i el contingut de les proves amb l'objectiu que l'alumnat no es vegi perjudicat per no haver treballat en classe algun bloc o blocs de contingut d'alguna de les matèries.

Encara que les dates proposades per a la realització de l'EBAU dependran de l'evolució de la pandèmia, s'ha establert que les qualificacions es publiquin abans del 17 de juliol per a la convocatòria ordinària i abans del 18 de setembre en el cas de l'extraordinària. L'assignació definitiva de places no es podrà realitzar abans del 25 de setembre.

Cancel·lació de proves d'avaluació diagnòstica

El MEFP ha proposat també a les CCAA que es cancel·lin les proves d'avaluació diagnòstica que estableix la LOMCE, llei actualment en vigor, per a 3r i 6è de primària i 4t de l'ESO.

Quant als alumnes que estan realitzant aquest curs a l'estranger, el MEFP establirà sistemes específics per homologar els seus estudis, atès que la majoria de l'alumnat està continuant les classes en la modalitat online.

La Conferència d'Educació ha aprovat també les mesures acordades ahir en la Comissió d'FP. Fonamentalment, flexibilitzar les pràctiques en el centre de treball per a superar el curs, ampliant el període establert en el calendari escolar. Aquesta mesura extraordinària haurà de coordinar-se amb les dates de celebració de l'EBAU per permetre que tots els estudiants que així ho desitgin puguin presentar-se a la prova d'accés a la Universitat.

Limitació hores de pràctiques

La durada de la Formació en el Centre de Treball (FCT) es limita de manera excepcional a les hores mínimes recollides en la normativa bàsica, és a dir, 220 hores. Així mateix, s'integrarà de manera excepcional el mòdul de FCT amb un mòdul de projecte perquè es puguin abordar els objectius associats a l'entorn laboral. Aquesta mesura afectarà tant l'FP bàsica, com a la de grau mitjà i grau superior.

En relació a les proves d'accés a la FP de grau mitjà o superior per als qui no comptin amb els requisits acadèmics d'accés a aquests ensenyaments, s'ha acordat posposar-les el que sigui necessari, arribant fins i tot a la primera quinzena de juliol.

A més d'aquestes mesures, el MEFP ha posat a la disposició de les Comunitats Autònomes tots els recursos digitals disponibles de la modalitat de Formació Professional a distància, que en total abasta 104 cicles formatius, per a facilitar així la continuïtat dels ensenyaments.

Quant a la resta d'ensenyaments, el MEFP ha elaborat una pàgina web, per canalitzar tots els materials d'ensenyament a distància i online que s'han posat a la disposició de les CCAA, de les famílies i els alumnes.

Documentació associada
Documentació associada

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.