El Ministeri d'Educació i Formació Professional i les CCAA acorden flexibilitzar les pràctiques i el calendari escolar perquè els estudiants d'FP superin el curs

  • Es garantirà que tots els estudiants de Formació Professional puguin finalitzar el seu curs acadèmic i aconseguir la titulació

S'adoptaran mesures de flexibilització de les dates, forma i durada de la FCT, així com la integració de la FCT amb el mòdul de Projecte, que inclourà aspectes relatius a l'exercici professional.

24/03/2020.

El Ministeri d'Educació i Formació Professional (MEFP) i les administracions educatives de les comunitats autònomes han adoptat aquest dimarts en la Comissió d'FP de la Conferència Sectorial diverses mesures per assegurar que cap alumne o alumna perdi el curs per la interrupció de classes presencials i les pràctiques en centres de treball i FP Dual a causa de la crisi del coronavirus Covid-19.

La secretària general de Formació Professional del MEFP, Clara Sanz, ha presidit aquesta reunió de treball en la qual han participat els directors generals de totes les Comunitats Autònomes amb total coordinació i col·laboració per aconseguir l'objectiu que tot l'alumnat superi el curs malgrat les circumstàncies excepcionals.

El MEFP i les CCAA han acordat flexibilitzar les pràctiques en el centre de treball per superar el curs, ampliant el període establert en el calendari escolar. Aquesta mesura extraordinària haurà de ser coordinada amb les dates de celebració de la EvAU per permetre que tots els estudiants que així ho desitgin puguin presentar-se a la prova d'accés a la Universitat.

La durada de la FCT es limita de manera excepcional a les hores mínimes recollides en la normativa bàsica, és a dir 220 hores. Així mateix, s'integrarà de manera excepcional el mòdul de FCT amb un mòdul de projecte perquè es puguin abordar els objectius associats a l'entorn laboral. Aquesta mesura afectarà tant l'FP bàsica, com a la de grau mitjà i grau superior.

Així mateix, en relació a les proves d'accés a la FP de grau mitjà o superior per als qui no comptin amb els requisits acadèmics d'accés a aquests ensenyaments, s'ha acordat posposar-les el que sigui necessari, arribant fins i tot a la primera quinzena de juliol.

A més d'aquestes mesures, el MEFP ha posat a la disposició de les Comunitats Autònomes tots els recursos digitals disponibles de la modalitat de Formació Professional a distància, que en total abasta 104 cicles formatius, per facilitar així la continuïtat dels ensenyaments.

Durant la reunió, s'han presentat a més 11 nous títols i cursos d'especialització que les Comunitats Autònomes tindran disponibles en la seva oferta per al pròxim curs acadèmic 2020-2021.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.