El personal interí no pot perdre l'ocupació en plena crisi sanitària

  • CCOO demana que quan un docent emmalalteixi sigui substituït immediatament

La Federació d'Ensenyament de CCOO ha remès una carta a la Ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, després de contrastar que les crides per substitucions del professorat s'han paralitzat en gairebé la totalitat de les comunitats autònomes.

24/03/2020.
De forma arbitraria e injustificada se están paralizando los procedimientos para el llamamiento de interinos e interinas.

De forma arbitraria e injustificada se están paralizando los procedimientos para el llamamiento de interinos e interinas.

CCOO ha manifestat la seva preocupació davant la situació de vulnerabilitat en la qual queda el personal interí després de l'obligatorietat de realitzar la labor docent de manera telemàtica que es deriva de l'aplicació del Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19.

El sindicat entén que, en un context tan difícil com l'actual, en el qual el professorat està teletreballant amb professionalitat, responsabilitat i rigor, no és admissible que, quan un professor o professora malalta, no sigui substituït immediatament per un company/al fet que pugui continuar amb aquesta labor.

No obstant això, en moltes de les comunitats autònomes, de manera arbitrària i injustificada s'estan paralitzant els procediments per a la crida d'interins i interines. La pressió sindical ha fet que a La Rioja es reprenguin les crides a partir del dia 26 de març, no així en altres territoris.

A més, existeix una gran preocupació des del sindicat perquè el personal interí el nomenament del qual conclou durant el període de mesures urgent no pugui accedir a un altre lloc durant la durada de tals mesures, la qual cosa pot limitar el seu dret al cobrament del període vacacional, que varia en les diferents autonomies en funció dels dies treballats.

Per això, hem urgit al Ministeri d'Educació i Formació Professional al fet que en aquesta situació excepcional es prenguin mesures extraordinàries:

- La pròrroga automàtica de les crides dels i les interines que van iniciar l'actual període de mesures extraordinàries en actiu. Pròrroga que haurà d'ampliar-se fins a, almenys, la fi de l'aplicació de les mesures extraordinàries.

- La posada en marxa dels procediments habituals per a les substitucions d'aquelles i aquells docents que causin baixa per malaltia.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.