Els agents socials involucrats en l'atenció de centres de menors reclamen major atenció davant el risc de col·lapse per efecte del Covid-19

  L'increment de baixes entre les plantilles dels centres està posant en risc la capacitat d'atenció a aquests nins i nines.

  23/03/2020.
  mascares

  mascares

  Les entitats no lucratives que gestionen les llars, residències i centres de protecció de menors i compliment de mesures judicials, que representen a més del 90% del sector, al costat de la Federació d'Ensenyament de CCOO i la Federació de Serveis Públics d'UGT i els Consells Generals de l'Educació Social, de la Psicologia i del Treball Social, reclamen una major atenció de les autoritats a la labor que realitzen i exigeixen la dotació d'EPI (equips de protecció individual) per garantir la protecció dels treballadors i l'atenció als nins, nines i adolescents que es troben en aquests centres.

  Aquestes organitzacions alerten que l'increment de baixes entre les plantilles dels centres està posant en risc la capacitat d'atenció a aquests nins i nines, unit a la tensió que el confinament i la suspensió de sortides i visites està generant dins dels centres. Els diferents grups professionals -personal directiu, professionals de la intervenció social i educativa, personal de suport i de serveis auxiliars- desenvolupen diàriament l'activitat en aquestes llars i centres sense estar dotats d'equips de protecció que minimitzin el risc de transmissió, davant la impossibilitat de trobar-los en el mercat per les mesures imposades en l'estat d'alerta.

  Per això, i sent conscients que és una situació generalitzada que afecta altres activitats sociosanitàries i socials (hospitals, serveis de salut, residències de persones majors, ajuda a domicili, centres de discapacitats, etc.), les organitzacions que signen a continuació reclamen urgentment la dotació d'EPI per al personal que atén aquests centres, així com la realització de tests a tota la plantilla dels centres en els quals existeixin casos sospitosos, amb la finalitat de garantir l'atenció als nins, nines i adolescents d'aquests centres en aquests difícils moments.

  Signat:

  Federación de Enseñanza Comisiones Obreras

  Unión General de Trabajadores

  Federación Española de Protección y Justicia Juvenil (FEPJJ)

  Asociación Española de Entidades de Iniciativa Social y Servicios Sociales (AEEISSS)

  Asociación Patronal de Entidades de Familia y Menores (AEFYME)

  Asociación Estatal de Organizaciones de Acción e Intervención Social (OEIS)

  Asociación Patronal Andaluza de Entidades de Iniciativa Social y Acción Social (APAES)

  Consejo General de Colegios de Educadoras y Educadores Sociales

  Consejo General de la Psicología

  Consejo General del Trabajo Social

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.