La FECCOO i CCOO segueixen fent feina per tu.

  CCOO ha atès, a Balears, un total de 9117 consultes de treballadors i treballadores en els cinc dies laborables després del decret d'estat d'Alarma.

  23/03/2020.
  Atenció telefònica, missatges i correus

  Atenció telefònica, missatges i correus

  Una vegada decretat l'Estat d'Alerta, amb la finalitat d'evitar el contagi del COVID19, per part del president del Govern d'Espanya, CCOO de les Illes Balears -en previsió de l'aturada de l'activitat econòmica que causarien les restriccions de mobilitat- va iniciar el desenvolupament d'un pla de contingència per poder atendre la previsió de consultes motivades per la supressió d'una part important de l'activitat productiva de la nostra Comunitat Autònoma.

  El pla de contingència de CCOO dels Illes Balears per a l'atenció a la classe treballadora, va ser ideat des del primer moment per evitar al màxim els desplaçaments a la seu del sindicat, implementat el teletreball des de casa.

  Com a conseqüència, des del sindicat es va optar per reforçar els seus serveis d'atenció per fer front a la greu crisi laboral. Aquest servei reforçat d'atenció no sols ha estat circumscrit a afiliats i afiliades, si no, també, al conjunt de la classe treballadora.

  Des del dilluns 16 al divendres 20 de març, cinc dies en total, el sindicat ha atès un total de 9117 consultes, entre crides, missatges de whatsapp, correus electrònics i xarxes socials. Per a això, un total de 91 sindicalistes han estat darrere de telèfons i ordinadors, la majoria des dels seus domicilis, resolent les qüestions que els han estat plantejades. En aquestes consultes no es compten aquelles resoltes directament per les Seccions Sindicals del sindicat,

  CCOO es va marcar dos objectius prioritaris, d'una banda evitar el màxim nombre d'acomiadaments, i per un altre el que totes les persones treballadores que havien d'acudir als seus centres de treball ho fessin amb les oportunes mesures de protecció de la seva salut.

  De la mateixa manera, en un continu diàleg amb l'administració autonòmica, hem estat treballant per garantir al màxim la protecció laboral i, per això, hem exigit que els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) ho fossin per força major, i que incloguessin en aquests ERTOs tant a treballadors fixos discontinus que encara no estan en actiu, com als treballadors eventuals que si estan en actiu. Igualment, estem treballant per agilitar els procediments per poder cobrar com més aviat millor les prestacions per desocupació.

  Finalment, afegir el nostre reconeixement a tots els treballadors i treballadores que, en tan greus circumstàncies, es veuen abocats a continuar prestant serveis en els seus centres de treball, molts d'ells amb un enorme sacrifici, especialment, el personal sanitari que es troba en la primera línia de la lluita contra la pandèmia.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.