CCOO trasllada a Educació les seves propostes sobre la crisi del COVID-19 i el professorat, a més exigeix claredat sobre la convocatòria d'oposicions

  • Demana que no es perdi ocupació ni places ja signades i pendents d'executar

En la reunió de la taula de negociació del Personal Docent No Universitari celebrada aquest matí amb el Ministeri d'Educació i FP, s'ha abordat la situació provocada pel COVID-19 i els processos d'estabilització. A més, la Federació d'Ensenyament de CCOO ha demanat respostes a la problemàtica del professorat en l'Exterior, que està vivint moments complicats.

20/03/2020.

CCOO ha demandat el tancament de tots els centres educatius i ha demanat que no acudeixin ni el personal docent, inclosos els equips directius, ni el personal no docent, ja que els processos administratius estan suspesos. A més, ha destacat la labor docent en aquests moments tan complicats. El professorat està afrontant aquesta crisi sanitària com és habitual: amb professionalitat, predisposició i en molts casos imaginació per superar les dificultats d'impartir classe en aquests moments tan difícils. La Federació d'Ensenyament ha fet especial esment al professorat en l'Exterior i ha demanat al Ministeri d'Educació i Formació Professional que faciliti una solució a cadascuna de les casuístiques d'aquests/as professionals.

En relació al procés d'estabilització, la Federació d'Ensenyament de CCOO ha argumentat que la pròrroga d'un any ha de permetre l'aprovació d'unes 80.000 places per convocar en els pròxims tres anys, de manera que es tingui en compte els increments de personal i no sols la cobertura de jubilacions i l'estabilització.

Així mateix, el sindicat ha reclamat claredat sobre la convocatòria d'oposicions d'enguany i ha demanat que, qualsevol que sigui la decisió que es prengui sobre en quin moment de 2020 celebrar-les, aquesta ha de ser comú a totes les comunitats autònomes. Per això, el Ministeri d'Educació ha d'exercir la seva labor de coordinació, màximament quan aquestes ofertes d'ocupació pública emanen d'un acord estatal. També ha de garantir-se que no es perd ocupació ni places ja signades i pendents d'executar.

Sobre la proposta d'ampliació del model d'accés extraordinari de les últimes convocatòries d'oposicions a les tres pròximes, CCOO ha defensat que, a pesar que incorpora aspectes de la seva proposta, no satisfà les seves expectatives, i ha demanat que s'incloguin aspectes com les proves no eliminatòries, la transparència en el procés o la limitació de les persones aspirants per tribunal a un màxim de cinquanta.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.