Consells, recursos i materials per famílies i alumnat en aquests dies d'aïllament

  La situació excepcional que estem vivint ens obliga a romandre confinats a ca nostra. Raó per la qual convindria planificar les rutines per tal de facilitar el pas del temps amb els nostres fills i filles. Des de la Federació d'Ensenyament de CCOO volem facilitar-vos la tasca posant a la vostra disposició quants materials i recursos arribin a nosaltres. Esperam vos siguin d'utilitat...#DocentsaCasa #quedatenecasa

  15/03/2020.
  #ProfesQueAyudan

  #ProfesQueAyudan

  AQUESTA INFORMACIÓ S'ANIRÀ ACTUALITZANT...CONSULTA-LA DE TANT EN TANT.

  Com és lògic, PER SEGURETAT, ES RECOMANA REVISAR EL CONTINGUT DELS DIFERENTS ENLLAÇOS ABANS DE DONAR ACCÉS ALS INFANTS.

  Recomanacions de gestió psicològica durant quarentenes per malalties infeccioses (Març 2020_COPC.CAT)

  Consejos psicológicos para largos periodos dentro de casa. (Elena San Martín)

  GESTIONA TU MIEDO AL CORONAVIRUS: Amadag ofereix una sèrie de tallers en línia gratuïts per ajudar a entendre i gestionar l'ansietat produïda pel COVID-19.

   

   "Aprendo en casa". Portal creat des del Ministeri d'Educació i Formació Professional amb materials elaborats per les CCAA, entitas privades i altres agents i que compta amb recursos, eines i aplicacions organitzats en tres seccions:

  • "Docents": amb recursos pel professorat des d'Infantil a la Formació Professional.
  • "Famílies": on s'ofereix eines, webs i aplicacions organitzades per etapes i àrees temàtiques...
  • "Comunitats Autònomes": amb les iniciatives desenvolupades per CCAA per ajudar i orientar al professorat.

  A més, a partir del dilluns 23 de març, el MEFP en col·laboració amb RTVE posa en marxa també una programació especial de cinc hores diàries de continguts educatius que s'emetrà en obert durant els matins, de dilluns a divendres, en Clan TV i en La 2 de TVE. Aquesta iniciativa s'ha pensat per compensar les desigualtats que poguessin generar-se, especialment, entre els estudiants de famílies socialment més vulnerables i que per tant manquen de recursos per seguir les activitats on-line que proporciona la majoria dels centres educatius i els seus docents. També als qui viuen en territoris amb majors dificultats de connexió a la xarxa i a l'alumnat que per les condicions de confinament té problemes per compartir l'amplada de banda.

  El canal Clan TV d'RTVE emetrà els dilluns espais amb continguts de Matemàtiques, els dimarts de Ciències Socials, els dimecres d'Educació Artística i/o Educació Física, els dijous de Llengua i idiomes i els divendres de Ciències Naturals. Aquests programes estaran dirigits a nins i nines d'entre 6 i 8 anys en la franja horària de 9.00 a 10.00 hores; a alumnat de 8 a 10 anys entre les 10.00 i les 11.00 hores i a estudiants de 10 a 12 anys en la següent hora.

  Així mateix, en La 2 de TVE, els estudiants de 12 a 14 anys podran gaudir d'aquests continguts, adaptats a la seva edat, i en el mateix ordre de matèries per dia de la setmana que en els casos anteriors, entre les 12.00 i les 13.00 hores; i els de 14 a 16 anys, en la següent franja horària.

   Si vols ampliar la informació clica en l'enllaç.

   

  "Cómo viajar sin salir de casa: visitas virtuales a lugares históricos." Fran Zabaleta comparteix en el seu web un gran nombre de visites virtuals per llocs històrics increïbles. Feu clic en l'enllaç per accedir a ells i gaudir.

   

  #ProfesQueAyudan: una gran iniciativa en Twitter de @bpalop.

  Necessites ajuda amb les tasques escolars durant la quarentena? Entra en Twitter amb el hashtag #ProfesQueAyudan i trobaràs els docents que estan fent possible aquesta magnífica iniciativa. I si com a docent te vols apuntar, també trobaràs com fer-ho.

   

  80 recursos educatius per aprendre des de casa pels infants d'infantil i primària. (Nati Bergada)

  Recetas sensoriales per MOTHERCOULD, propostes per experimentar com autèntics ARTISTES, Dibuixa a partir de la mà...

  Anglès per infants.

  Audible stories: Amazon ofereix gratuïtament llibres i històries d'àudio en diferents idiomes per a estudiants de totes les edats. Fent clic a l'enllaç accediràs des de l'ordinador, telèfon o tauleta.

  Matemàtiques per infantil i primària: estructurat per nivells i temes organitzats per competències.

   

  Cuentos del mundo para escuchar en família. Dissabtes i diumenges a les 20h.

  Natalia Fernández, narradora i mestra, ens portarà cada dia dos contes de tradició oral i també compartirà algunes idees sobre la narració oral.
  “M'agrada narrar, i sobretot m'agrada convidar al fet que cadascun trobi al seu narrador intern, perquè crec profundament que tots tenim alguna cosa per contar”.

  Cuento: "Misión, quedarse en casa". Conte per pintar fet per Dalmaus.

  Conte: "Rosa contra el virus". Relat per explicar als més menuts (4-10anys) el coronavirus i altres possibles virus, creat pel Col·legi Oficial de la Psicologia de Madrid

   

  10 museus per visitar estant a casa: tour virtual i col·leccions online.

  1. Pinacoteca di Brera - Milano

  2. Galleria degli Uffizi - Firenze

  3. Musei Vaticani - Roma

  4. Museo Archeologico - Atene

  5. Prado - Madrid

  6. Louvre - Parigi

  7. British Museum - Londres

  8. Metropolitan Museum - New York

  9. Hermitage - San Petersburgo

  10. National Gallery of art - Washington

  11. Museo Reina Sofia - Madrid

  12. Museo Thyssen - Madrid

   

  La BIBLIOTECA DIGITAL MUNDIAL ofereix accés gratuït a manuscrits, llibres estranys, mapes, fotografies i altres importants documents d'interès.

   

  Llistat d'iniciatives d'Apps espanyoles que estan oferint gratis els seus continguts Premium per ajudar al fet que els nins/nines continuïn aprenent des de casa:

  Academons Primaria: l'App de Homeschooling està oferint 30 dies d'accés gratis a tot el seu catàleg de jocs de Matemàtiques, Llengua, Inglés, Ciències i Science

  Ta-tum: del grup editorial Edelvives, ofereix accés gratuït fins al mes de juliol a aquesta plataforma per al foment de la lectura

  Smartick: aquesta App malaguenya està oferint accés 15 dies gratis a la seva App per repassar les matemàtiques.

  Genially: la plataforma per fer presentacions interactives ofereix per un temps limitat les seves plantilles i recursos Premium gratis

  AMCO: Accés als jocs de Matemàtiques i Llengua de la seva App Eduzland gratis per un temps limitat

  Smile and Learn: aquesta App per als més petits de la casa està oferint accés gratuït durant un mes al seu catàleg de jocs interactius.

  Cerebriti Edu: ofereix els seus més de 50.000 jocs de Primària i Secundària gratis fins a final de curs

   

  Padlet "Yo me quedo en casa": treball realitzat per una orientadora del SPE d'Alberic, Sandra Serna del Riu, replet de continguts útils per a la nostra comunitat educativa.

   

  Llibres:

  A la WeebleBooks trobareu part dels que vos hem compartit i d'altres, classificats per categories i edats.

  Còmics:

   

  Amb l'objectiu d'acompanyar als seus lectors davant la situació excepcional causada per la propagació del COVID-19, l'editorial Hearst Espanya oferirà fins al pròxim 1 d'abril, l'accés de manera gratuïta a totes les seves publicacions presents en la plataforma "Quiosc i més".

  Les revistes a les quals es podrà accedir de manera gratuïta, previ registre en Kiosco i més, són: DOBLE ELA, Deu Minuts, Harper´s BAZAAR, Cosmopolitan, Car and Driver, Esquire, DOBLE ELA Decoration, DOBLE ELA Gurmet, Men's Health, Women's Health, Runner's World, Fotogrames, Casa Deu, Cuina Deu, DeViajes, La meva Casa, Nou Estil, QMD i SuperTele.

  Amb aquesta mesura, Hearst Espanya aferma el seu compromís de col·laborar i ajudar a suportar la complicada situació que estem vivint actualment al nostre país. Un petit gest perquè ningú se senti només a la seva casa davant aquest desafiament global.

   

  "Festival me quedo en casa y cuarentena fest": molts d'artistes a través dels seus perfils d'Instagram faran directes d'uns 30 min com si d'un concert acústic privat es tractés. Els horaris: https://todoindie.com/yo-me-quedo-en-casa-festival/

   

  Teatre online.

   

  "El OCIO sigue en casa" . Els múltiples enllaços que trobaràs et donaran accés per: fer esport des de casa, sèries i pel·lícules, jocs per mòbils, música, lectura, receptes de cuina...

  Si vols mantenir-te en forma, María Martínez ens ofereix la planificació del programa "Siéntete joven" per al mes de març, amb activitats variades com: pilates, yoga, aeròbic, tonificació, kickboxing...Una manera de traslladar el gimnàs a casa en companyia dels teus fills i filles.

   

  Consulta la proposta d'oci que ens ofereix l'Asociación Asperger de Murcia.

   

  Movistar ofereix el servei de "streaming" gratis durant un mes. Per a més informació, fes clic aquí.

   

  Youtube: 100 pel·lícules en espanyol (castellà-llatí) per videoXIAN.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.