La FECCOO demana la negociació del pagament de les retribucions íntegres de baixes per malaltia

  La FE-CCOO demana la negociació urgent per tal d’arribar a un calendari d’aplicació de les mesures següents: cobrament del salari íntegre en cas de baixa per malaltia, reducció de les hores lectives i baixada de ràtios.

  12/03/2020.
  Baixes per malaltia

  Baixes per malaltia

  Durant la legislatura passada vam veure com el sector educatiu de les Illes Balears anava encapçalant el calendari de recuperació de les retallades que s’havien fet a causa de la crisi. Ara estem veient que donem passes en darrera i tornem a estar a la cua en quant a recuperació i millora de drets salarials i sociolaborals.

  Ahir ens va anunciar l’administració les dificultats pressupostàries i la manca de perspectiva davant la pujada del 2% que ja estava pactada al II Acord per al Millora de l’ocupació pública i de condicions de feina i aprovada pel Consell de Ministres el passat mes de gener. Però, en el sector educatiu, aquest no és l’únic punt que falta per complir d’aquest Acord. D’entre els punts que manquen FE-CCOO volem posar èmfasi en els següents:

  Per una banda, els docents encara no cobrem el salari íntegre des del primer dia en cas de baixa per malaltia. Aquesta situació és injusta, més encara si tenim en compte que en altres sectors de l’administració ja s’ha retornat aquest dret. Es crea així un greuge comparatiu entre els treballadors i treballadores públiques de les Illes. A més, en el sector educatiu d’altres territoris de l’Estat les baixes per malaltia sí es cobren des del primer dia.

  Per altra banda, tot i l'aprovació de la llei La llei 4/2019 de 7 de març, de la millora de les condicions per al desenvolupament de la docència i l’ensenyament en l’àmbit de l’educació no universitària on es recomana un màxim de 23 hores lectives a infantil, primària i educació especial i de 18 als altres ensenyaments no universitaris, a les Illes Balears, tot i la demanda reiterada de l’aplicació d’aquesta mesura en Mesa Sectorial, encara no s’aplica tal recomanació.

  A més d’això, des de la FE-CCOO venim reclamant la reducció de ràtios com a mesura principal per a la millora del sistema educatiu públic de les Illes Balears, idò aquesta mesura esdevé imprescindible per millorar el endèmic fracàs escolar que patim. Per això, proposem continuar el camí començat amb la signatura de “ L’Acord Marc per a la recuperació dels drets sociolaborals del sector de l’ensenyament públic” per tal d’arribar a unes ràtios màximes de 20 alumnes a primària i 25 a secundària i FP.

  Cal tenir present, que en aquest cas no estem parlant de mesures de millora, que també són necessàries i que el Conseller es va comprometre a negociar amb els sindicats. Estem parlant de mesures urgents que, com la pujada del 2%, en molts casos ja estan acordades a nivell estatal i que s’han de posar en pràctica.

  Per tot això hem demanat formalment, en primera instància, la convocatòria de caràcter urgent d’una mesa de negociació en la que tractem l’aplicació d’aquestes mesures, les dues primeres aprovades i la tercera absolutament necessària per a la millora de la qualitat de l’ensenyament públic de les Illes. En paral·lel també necessitem parlar de les mesures de millora que s’haurien d’incloure en un acord de legislatura entre l’administració i els sindicats més aviat que tard.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.