Reclamem l’acompliment dels acords signats de l’ensenyament concertat

  Els sindicats STEI, FeSP-UGT i FE-CCOO, volem unificar els nostres esforços en defensa dels drets de les persones treballadores de l’ensenyament concertat.

  10/02/2020.
  Compromís

  Compromís

  L’aprovació dels Pressupostos generals de la CAIB per a aquest 2020 ha donat com a resultat la interrupció del procés de millora del nostre sector.

  Després de la signatura de l’Acord 2016, que reprogramava el que ja havíem signat les tres forces sindicals el 2008, el sector havia tengut una legislatura amb millores significatives que no podem obviar.

  La següent passa era la signatura d’un acord que implementava el segon i tercer sexennis i la calendarització de la paga d’antiguitat al personal docent, així com l’equiparació retributiva a tots els nivells educatius. El redactat d’aquest acord, que s’havia elaborat consensuadament amb l’administració i TOTS els sindicats representatius (STEI, UGT, CCOO, a més de FSIE i USO), finalment no va esser acceptat per part de la patronal Escola Catòlica a la mesa celebrada el mes d’abril de 2019. D’aquesta manera es va interrompre de manera unilateral el procés de millora majoritàriament acordat.

  Després, amb els processos electorals pel mig, mai més no es va reunir la mesa, tot i les nostres reiterades demandes. Fins el mes de desembre, en què el director general de Planificació i Centres va explicar que no estava en disposició de signar res en aquest moment per manca de partida pressupostària, ni de seguir endavant en la implementació de millores ja pactades i algunes d’elles ja signades.

  Des del nostres sindicats, volem reclamar que es segueixi el procés d’implementació d’orientadors als nivells d’infantil i primària, la jornada màxima de 23 hores lectives a secundària, que s’han quedat aturades.

  També volem que es signi un acord amb els compromisos ja negociats i que no es van poder signar amb l’acord d’abril:

  • equiparació retributiva als nivells que encara no la tenen
  • nous sexennis
  • millora dels mòduls de funcionament dels centres
  • millora del CRIB del PAS (personals d’administració i serveis), congelat des de 2007

  Els tres sindicats volem plantejar una bateria d’accions, consensuades per les nostres afiliacions, i que durem a terme a fi que l’administració convoqui la mesa sectorial i ofereixi una sortida a les nostres reivindicacions.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.