FECCOO presenta a la ministra Isabel Celaá les seves reivindicacions més urgents en educació

  La Federació d'Ensenyament de CCOO ha manifestat la necessitat d'atorgar protagonisme al professorat, recuperar la inversió en el sector, derogar la LOMCE i restablir el caràcter compensatori de les beques i ajudes, entre altres qüestions que considera prioritàries.

  06/02/2020.
  Reunión con Ministerio de Educación

  Reunión con Ministerio de Educación

  A la reunió mantinguda ahir amb la titular del Ministeri d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, la Federació d'Ensenyament de CCOO ha tornat a incidir en les seves reivindicacions més importants per al sector, com ara recuperar la inversió després de les retallades, que van significar una pèrdua de 9.000 milions d'euros per a l'escola pública; millorar aspectes de la proposta de la LOMLOE per derogar la LOMCE o establir els canals per a la negociació col·lectiva que permetin oferir una FP de qualitat.

  CCOO també ha recordat a la ministra la necessitat d'incorporar els ensenyaments artístics en l'Espai Europeu de l'Educació Superior, i de recuperar el caràcter compensatori i de dret subjectiu de les beques i ajudes, deixant enrere els models que comprometen la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació.

  És l'àmbit del professorat el que més ocupa i preocupa el sindicat després d'anys de retallades, instant a la ministra que aquest sigui un dels eixos fonamentals de la legislatura. Una de les reivindicacions prioritàries és el compliment del I Acord per a la millora de l'ocupació en l'àmbit educatiu i la consegüent reducció de la temporalitat per sota del 8% a cada comunitat autònoma.

  A més, han posat l'accent en el canvi de model d'accés a la professió docent -establiment de proves no eliminatòries, augment del pes de l'experiència, fer més transparent el procés, etc.-, en la creació d'una taula d'igualtat en el marc de la negociació col·lectiva, i en la necessitat de situar la jornada lectiva en 18 hores per a Educació Secundària, Batxillerat, FP i Ensenyaments de Règim Especial, i en 23 per a Infantil i Primària, alhora que s'incorporen mesures per reduir la jornada del professorat major de 55 anys.

  Un altre punt important per al professorat, segons CCOO, és que el Ministeri hauria de vetllar per un sistema de Concurs de Trasllats que permeti la mobilitat estatal de manera homogènia, com correspon a un cos estatal. Finalment, el sindicat aposta per millorar les condicions per als més de 120.000 docents que es jubilaran en els propers 10 anys, el que permetrà rejovenir les plantilles i assolir els estàndards que marca l'OCDE.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.