CCOO reivindica una cultura de pau davant el discurs d'odi promogut per l'extrema dreta i el PP

  El sindicat recorda el Govern la necessitat de comptar amb una nova llei que reculli expressament l'educació per a la convivència, la solidaritat, la cura i el respecte a la natura, entre d'altres.

  30/01/2020.
  30 de enero. Día Escolar de la No Violencia y la Paz

  30 de enero. Día Escolar de la No Violencia y la Paz

  En la commemoració de la mort de Mahatma Gandhi, un dels líders pacifistes més importants del segle XX, la Federació d'Ensenyament de CCOO anima a tots els nivells educatius a abordar aquelles temàtiques relacionades amb la no violència, la resolució de conflictes, la convivència i la cultura de pau. Més quan estem enfrontant una dura campanya d'odi, llançada des de l'extrema dreta amb la vènia del Partit Popular, encaminada a l'adoctrinament en contra de la diversitat, i a mantenir a nines, nins i joves en la ignorància i en la submissió.

  Des de CCOO creiem que l'escola educa en valors. Per això cal fugir d'ètiques privades, individuals o de grups particulars. Per aquest sindicat aquests no poden ser altres que els derivats de la Constitució, de la Declaració Universal dels Drets Humans, així com els que constitueixen la base d'una ciutadania democràtica: la llibertat, la igualtat entre els sexes, la solidaritat, la pau, el respecte a la diversitat sexual, de gènere, ètnica i cultural, la tolerància, la no violència, etc.

  Apostem per una educació inspirada en una cultura de no violència i pau que permeti al nostre alumnat adquirir coneixements, actituds i competències que reforcin el seu desenvolupament com a ciutadanes i ciutadans globals i crítics, compromesos no només amb els seus drets, sinó amb els de la resta d'éssers humans i d'altres éssers vius.

  Aquest principi motor no pot quedar-se únicament en un dia a l'any. Per això, vam recordar al Govern que exigim la derogació immediata i urgent de la LOMCE, per ser segregadora i contrària a la cultura de pau, i reivindiquem una nova llei que reculli expressament l'educació com un dret que contempli tots aquests valors.

  Hem de preparar al nostre alumnat per la pau, pel respecte a la diversitat, per la negociació, l'acord, la cooperació i la solidaritat, per tal de fer-los sentir part d'aquest projecte comú que és la humanitat.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.