CCOO presenta la seva campanya #ContraElVetoParental

  La Federació d'Ensenyament presenta un seguit de materials informatius per a professorat, equips directius, centres i famílies.

  29/01/2020.
  Igualtat CCOO Ensenyament

  Igualtat CCOO Ensenyament

  La professió docent és altament creativa i complexa i necessita comptar amb el suport i la confiança de la societat, així com amb un alt grau d'autonomia i llibertat en el seu exercici.

  El professorat és un agent clau en els processos de construcció d'una societat més justa, lliure i democràtica. Per complir aquesta funció social ha d'estar en condicions d'exercir un control col·lectiu sobre el sentit, els objectius i els continguts del seu treball. I el Veto Parental suposa un atac als fonaments de la docència.

  A les retallades en la despesa pública educatiu que han suposat un dur atac al salari del professorat i als seus drets socials, augmentar fortament la càrrega lectiva i tasques, congelar tota possibilitat de promoció i incentiu, reduir les plantilles, incrementar la ràtio, augmentar percentualment l’ocupació temporal i parcial no desitjat, etc., sense valorar la seva incidència en programes o mesures educatives, se suma ara la campanya del veto parental llançada des de l'extrema dreta, Vox, i assumida i difosa agressivament pel primer partit de l'oposició, PP junt amb Ciutadans.

  És un atac frontal contra la llibertat de càtedra i contra les llibertats d'ensenyaments. Ataca els principis en què es fonamenta la docència. Aquesta situació no és nova, sinó que ha adoptat noves formes. La dreta experta en aquestes fórmules ja ha llançat en altres moments atacs a la docència, en nom d'una suposada "llibertat de les famílies", per lligar de mans la professió docent i sotmetre-la i convertir-la en peó dels interessos ideològics, polítics i religiosos de la classe dominant. I és una estratègia que ha deixat empremta: la desconfiança d'un sector de la societat cap al col·lectiu docent.

  El Veto Parental és un pas més en la política de desacreditació de la professió docent que s'ha dut a terme per una part important dels nostres representants polítics i que ha calat en alguns sectors de la societat, sent un dels principals problemes amb els quals es troba l'escola pública: un professorat que no se sent valorat ni recolzat en les seves decisions, sinó qüestionat i fiscalitzat. El Veto Parental aprofundeix en aquesta sensació i en aquest sentiment.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.