Les propostes pels pressupostos dels centres s'han de negociar a la Mesa Sectorial

  Avui la FE-CCOO ha fet la demanda formal de convocatòria de Mesa Sectorial per tractar les propostes de l’administració pel que fa als pressupostos dels centres educatius.

  28/01/2020.

  Dimarts, 28 de gener de 2020

  Fa unes setmanes es va fer públic el malestar dels centres educatius públics perquè es va fer efectiva la modificació de la seva dotació econòmica per al 2020. La FE-CCOO ja va anunciar que s’havien de tenir en consideració les demandes dels centres per tal d'assegurar el seu bon funcionament.

  La Conselleria va atendre el descontent i es va reunir amb directors i famílies per tal de donar les explicacions i fer propostes. Al mateix temps es va proposar la creació d’un grup de treball amb famílies i associacions de directors per establir propostes futures. Des de la FE-CCOO celebrem que es donin respostes però considerem que totes les accions relacionades amb aquest tema influeixen en el desenvolupament de la tasca docent i per tant han de ser negociades a la mesa sectorial.

  Aquesta disminució del pressupost pot provocar la impossibilitat de portar endavant alguns projectes de centre. A més, és molt significatiu que els centres cada vegada tenen major número d’alumnat i malgrat això han patit una disminució del pressupost assignat.

  Des de FECCOO tornem a recordar que és urgent treballar per a la disminució de les ràtios i de les hores lectives dels docents, així com en un promès acord per a la millora de les condicions sociolaborals dels docents. I tot això no és possible si reduïm els pressupostos dels centres, ja que només amb una major inversió i un augment significatiu del pressupost en Educació podrem complir amb els objectius fixats en matèria de reducció del fracàs escolar i de l’abandonament prematur, així com millorar la qualitat del sistema d’educació pública de les illes Balears.

  Per tot això, ja en el seu moment vam declarar que cal tenir més en compte als agents socials i a tota la comunitat educativa i, per tant, demanem que es convoqui la Mesa Sectorial d’Educació per tal de poder negociar les propostes relatives als pressupostos dels centres educatius amb els representants dels docents, els sindicats.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.