CCOO exigeix a Govern derogar la LOMCE i recuperar la inversió

  En el Dia Internacional de l'Educació, el sindicat afirma que és urgent articular les mesures necessàries per fer front a la segregació escolar, amb polítiques socials que complementin a les beques i ajudes.

  24/01/2020.
  Día Internacional de la Educación 2020

  Día Internacional de la Educación 2020

  La Federació d'Ensenyament de CCOO (FECCOO), davant els preocupants dades de desigualtat, pobresa i falta de recursos per a l'educació, insta el Govern a donar màxima prioritat a la derogació de la LOMCE i

  7a recuperar la inversió per tal d'activar les polítiques necessàries que permeti revertir aquesta situació.

  El sindicat considera que és indispensable millorar la formació inicial i permanent de professorat, racionalitzar l'accés a la carrera docent i millorar les condicions sociolaborals de les i els professionals de sector. De la mateixa manera, cal recuperar la inversió educativa, de manera que es puguin oferir les mesures necessàries per reduir la segregació escolar, com ara beques i ajudes.

  FECCOO també proposa a l'executiu la necessitat d'un model participat en conjunt amb tota la comunitat educativa que permeti dotar d'estabilitat al sistema.

  Per això, la Federació d'Ensenyament aprofita la celebració d'aquest dia internacional, que aquest any ha escollit el lema "L'aprenentatge per als pobles, el planeta, la prosperitat i la pau", per recordar que només a través de l'educació es pot assolir la realització col·lectiva dels pobles, en la defensa dels drets humans, en la sostenibilitat del planeta i en l'equitat i la justícia social.

  Encara hi ha uns 250 milions de menors sense escolaritzar a tot el planeta i 617 milions que no tenen els coneixements mínims per desenvolupar-se quotidianament en una societat tan complexa com la del segle XXI. La pobresa és una xacra que convida al fracàs, l'abandonament o impedeix directament l'escolarització. El mateix passa amb les persones desplaçades o refugiades, a les zones de conflicte i per qüestions de gènere, on tot just el 2% de nenes i joves completen l'educació secundària superior.

  Espanya necessita una posada al dia del sistema educatiu que aturi en els seus orígens l'abandonament i fracàs escolar, i que garanteixi l'èxit educatiu per a tothom. Més quan la LOMCE, les retallades i l'eliminació de les polítiques socials ens han convertit en uns dels països europeus amb més desigualtat, pobresa i falta d'inversió educativa.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.