La FE-CCOO demana que es tinguin en consideració les demandes pressupostàries dels centres

  Desconcert i malestar des de les Associacions de directors de Primària i Secundària davant la gestió pressupostària de la Conselleria.

  13/01/2020.
  Pressupost

  Pressupost

  10 de gener de 2020

  Aquests dies els centres educatius han rebut la quantitat que els correspon del pressupost de 2020. En aplicació de la disposició final quinzena de la llei de pressupost, aquells centres que, com a mínim, tenen acumulat com a romanent el 10% més de la quantitat que varen rebre el 2019 veuran modificada la seva dotació per a 2020, amb un límit màxim del 66%. Davant aquesta situació, la FE-CCOO fa les valoracions següents:

  L'assignació econòmica als centres és una mesura informada dies abans de tancar l'any, sense temps d´organitzar els pagaments de rebuts per part del centres, situació que deixa als proveïdors havent del pagar l’IVA sense rebre els pagaments.

  Hem de recordar que ha augmentat l´alumnat a les Illes i a pesar d’això no ha augmentat el pressupost dels centres. I només amb un necessari augment de pressupost podrem assolir les fites fixades de reducció del fracàs escolar i d'abandonament prematur.

  Entenem que es preveu que els centres puguin al·legar manca de pressupost i que s'estudiarà cada cas en concret, però aquesta mesura ha estat unilateral i pot augmentar la burocràcia dels centres. A més, es podria haver anunciat amb més antelació per tal de donar la possibilitat als centres d’organitzar-se i reaccionar.

  Per acabar, pensem que la Conselleria ha de tenir més en compte als agents socials i a tota la Comunitat Educativa, con ha estat la tònica en la legislatura passada. Només d’aquesta manera podrem treballar conjuntament per millorar el sistema d'ensenyament públic de les Illes.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.