CCOO valora positivament els acords en educació i insta el futur govern a emprendre de manera immediata i negociada les reformes necessàries

  La derogació de la LOMCE, la reversió de les retallades i els drets socials i laborals, l'aposta per l'escola pública, l'augment de la inversió fins situar-la en un 5% en quatre anys, el reforç de la coeducació i l'educació afectiu-sexual, i les polítiques de qualitat que dignifiquin la professió docent són prioritàries per al sindicat.

  09/01/2020.
  CCOO valora positivament els acords en educació, però insisteix en la prioritat de temes urgents que s'han de resoldre.

  CCOO valora positivament els acords en educació, però insisteix en la prioritat de temes urgents que s'han de resoldre.

  La Federació d'Ensenyament de CCOO valora positivament el tractament que l'educació rep al Nou acord per a Espanya de la Coalició Progressista PSOE i Unides Podem, encara que insta el futur govern a activar amb urgència els mecanismes necessaris per aconseguir els objectius marcats en aquest document. Per això, considerem imprescindible la convocatòria immediata, un cop constituït el nou govern, de les taules de treball amb les organitzacions sindicals representatives dels treballadors i les treballadores de l'ensenyament, així com els contactes necessaris amb la comunitat educativa, perquè es puguin polir algunes qüestions que considerem que podrien ser millorades, de tal manera que les noves polítiques que han de construir el futur escenari siguin producte de l'acord i no es realitzin a espatlles de la comunitat educativa, com ha vingut succeint en els últims governs de PP.

  Considerem imprescindible i urgent derogar la LOMCE, substituint-la per una nova llei que doni frescor i expectatives al sistema educatiu, i que estableixi la reversió de les retallades en el finançament i en els drets socials i laborals dels treballadors i les treballadores de l'ensenyament. En aquest sentit considerem fonamental situar la inversió en un 5% en quatre anys i obrir el debat sobre la professió docent amb tres compromisos clars: dignificar-la, recuperar la negociació col·lectiva i seguir reduint la temporalitat en el sector, a més d'anar equiparant les condicions laborals entre interins i personal funcionari.

  No menys important és, abans de l'ofensiva de la ultradreta contra el dret a l'educació i la llibertat d'ensenyament, recolzada per alguns governs autonòmics, reforçar la coeducació i l'educació afectiu-sexual, i promoure el laïcisme del sistema educatiu retornant les religions a la condició de "assignatura" optativa sense efectes acadèmics ni alternativa obligatòria.

  Per a CCOO, la Formació Professional es troba entre les grans prioritats del sistema educatiu. Cal dignificar-la i situar-la com uns estudis d'alta qualitat i qualificació per als i les joves, tenint en compte que el mercat de treball exigeix cada vegada més treballadors i treballadores amb altes qualificacions.

  No ens oblidem de les grans apostes que haurà d'afrontar el futur govern, entre altres, la digitalització, la formació en llengua estrangera, superant el frau que ha suposat el bilingüisme en algunes comunitats autònomes; recuperar les beques i els ajuts com un dret subjectiu; els programes de reforços i suports, així com les polítiques socials complementàries de suport a les famílies més necessitades; i l'articulació de mesures i polítiques que permetin una coordinació ens les diferents comunitats autònomes que donin consistència al sistema educatiu, i ho facin reconeixible i eficient en qualsevol territori al país.

  Pel que fa a les polítiques relacionades amb la universitat, sembla que hi ha sensibilitat a les demandes plantejades des de fa temps per la comunitat educativa. Destaquem la posada en marxa del Pacte per la Universitat que contempla els aspectes de finançament, modernització i disminució de la precarietat de personal; igualtat en l'accés a la universitat i preu de les matrícules a nivells anteriors a Wert, el canvi de model de les beques i l'increment del finançament de la ciència civil amb projectes de recerca plurianual, així com també l'elaboració de l'Estatut del PDI.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.