La Conselleria ha de posar fre a l’entrada de Vox als centres educatius

  La FE-CCOO no pot permetre que es torni a atacar als docents per adoctrinament i que es vulguin entrar discursos d’odi i plantejaments antidemocràtics en els nostres centres educatius.

  20/12/2019.

  Divendres, 20 de desembre 2019

  Ahir es va presentar el primer Pla de Coeducació Autonòmic de les Illes Balears, l’esperit del qual és superar l’escola mixta per una escola integradora i inclusiva que defensa els valors democràtics tant necessaris com la igualtat. Pensem que aquesta és la línia a seguir, ja que com assenyala el pla “la coeducació és l’acció educativa fonamentada en el reconeixement de les potencialitats i individualitats de tot l’alumnat, independentment del seu sexe, eradicant els estereotips i biaixos sexistes i fomentant així la igualtat real d’oportunitats”i afegeix, “El sistema educatiu ha de ser el motor que faci possible un canvi de paradigma que superi discriminacions de gènere estructuralment establertes i normalitzades que sustenten i perpetuen unes condicions de vida per a les dones inacceptables en una societat democràtica”.

  Adoptar mesures com aquestes són molt necessàries per frenar i combatre el discurs d’odi de la ultradreta que amb associacions com HazteOir i campanyes com la del “Pin parental” comencen a crear vertaders problemes com impedir que l’escola sigui una organització democràtica i que promogui la defensa dels drets humans i la igualtat.

  Des de CCOO sempre hem denunciat tots els atacs i campanyes d’organitzacions d’ultradreta, com així varem fer amb altres campanyes de HazteOir davant la Fiscalia General de l’Estat, per incitació a l’odi. Aquestes accions de la ultradreta ja han tingut repercussions a Andalusia amb la denúncia d’un professor per fer una activitat que promovia la igualtat i en contra de la violència de gènere. Denunciem aquestes accions i donem tot el suport a aquest docent i a la FECCOO d’Andalusia que està treballant en aquest tema.

  Des de la Federació Estatal d’Ensenyament de CCOO s’exigeix al Ministeri i a les Conselleries Autonòmiques que compleixin la legislació educativa vigent i la defensa rotunda dels docents en l’exercici de les seves funcions.

  En clau autonòmica, la FE-CCOO Illes Baleras veu molt preocupant que els representants de la formació Vox entrin a les nostres escoles amb l’objectiu de distorsionar el clima de les aules amb l’excusa d’un possible adoctrinament catalanista i d’ideologia de gènere. Cataloguem aquesta iniciativa d’intimidatòria cap al col·lectiu docent de les Illes, a més de no frenar l'assetjament contra els treballadors en l'exercici de les seves funcions educatives i destorbar l’educació en valors democràtics. Això no ho podem permetre i, per tant, és molt necessari que la Conselleria d’Educació de les Illes Balears actuï, sigui ferma i eviti que aquestes organitzacions entrin als nostres centres escolars amb o sense la Inspecció Educativa.

  Si no es posa límits a aquests atacs amb contundència podem viure, en un futur, situacions com la que s’estan vivint en diferents regions d’Espanya i atacs a altres valors democràtics o drets fonamentals, que es veuran atemptats per concepcions arcaiques i reaccionaries anclades en el passat. Aquestes accions ens recorden a un temps anterior en el que es va intentar desprestigiar als nostres docents i no podem consentir que tornin a succeir.

  Resulta decebedor que des d’una administració es permetin i acompanyen actes que posen en dubte la feina dels nostres docents, la legislació vigent en matèria d’igualtat i de prevenció de la violència o l’ensenyament de la nostra pròpia llengua. Volem assenyalar que des de l’escola pública no s’adoctrina als nostres alumnes més enllà de les classes de religió catòlica, on s’ensenyen les doctrines religioses. Aprofitem per dir també, que la doctrina de qualsevol religió hauria d'estar fora de l'escola i quedar dins de l’àmbit privat i personal.

  Des de FECCOO Balears donem el nostre suport tan a l’Inspecció Educativa que es nega a acompanyar i fer d’amfitrió als representants de la formació Vox, així com també a tot el col·lectiu de docents dels centres educatius. És per això que instem al Conseller Martí March a que doni marxa enrere en aquesta postura complaent amb la demanda de la formació d’ultradreta Vox i trobi les mesures necessàries per evitar aquesta situació.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.