CCOO exigeix ​​al Ministeri i a les Conselleries d'Educació, defensar el professorat i complir amb la normativa vigent en igualtat

  El sindicat considera que les accions empreses, amb la complicitat d'algunes administracions educatives autonòmiques, són un atac directe a les i els treballadors de l'ensenyament.

  20/12/2019.

  Madrid, 19 desembre 2019

  La Federació d'Ensenyament de CCOO (FECCOO) exigeix ​​al Ministeri que dirigeix ​​Isabel Celaá i a les conselleries d'Educació autonòmiques que garanteixin el compliment de la legislació educativa vigent i que es defensi amb rotunditat al professorat en l'exercici de les seves funcions, ja que es pretén generar un ambient de fustigació, assetjament i por en els centres educatius que poden promoure un entorn d'inseguretat per a l'alumnat que no beneficia en res el clima escolar.

  Des del primer moment, al conèixer l'estratègia de l'organització HazteOir i altres organitzacions d'ultradreta, des del sindicat hem denunciat sistemàticament totes les actuacions que s'han dut a terme, per tal de donar cobertura total, sindical, jurídica i administrativa als i les docents que així ho necessitin, com ho vam fer amb la campanya de HazteOir, davant la Fiscalia General de l'Estat, per incitació al delicte d'odi.

  Ja vam avisar de la inacció de les administracions educatives, tant d'el Ministeri com de gairebé totes les comunitats autònomes, al permetre aquestes actuacions que van en contra de la mateixa Constitució, la legislació europea i l'educativa, estatal i autonòmica, i no posar fre a l' assetjament d'aquestes organitzacions contra les treballadores i els treballadors en l'exercici de les seves funcions educatives.

  Avui és la igualtat, però demà seran l'evolució o qualsevol altra qüestió que tingui a veure amb les conviccions individuals reaccionàries, obsoletes i d'altres èpoques.

  La Federació d'Ensenyament de CCOO no deixarà de denunciar la situació que molt gratuïtament s'està generant en els centres educatius al respecte de l'acompliment de la legislació vigent en matèria d'igualtat i prevenció de les violències, i apunta com a còmplices d'aquesta campanya als governs de les comunitats autònomes governades amb els vots de l'extrema dreta franquista, en el que considera un atac directe a les i els treballadors de l'ensenyament.

  Organitzacions com HazteOir, Vox i els governs que es recolzen en elles són hereves d'èpoques passades, on es legitimava el maltractament de dones o la repressió a la diversitat, que en l'actualitat camuflen amb campanyes en nom d'un fals argument liberal per reprimir i sotmetre a la llibertat de consciència i d'ensenyament.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.