La FECCOO celebra que el sistema de marcatge ja no sigui obligatori i recorda que és hora de negociar les millores dels docents

  Avui s’ha celebrat la darrera Mesa Sectorial de l’any en la que hem pogut discutir sobre la polèmica eina de marcatge informàtic dels centres educatius públics. Al mateix temps recorda que el que ens sembla més urgent és començar a negociar un Acord de Millora que inclogui mesures de millores sociolaborals per als docents i que poden ajudar a reduir l’abandonament prematur i el fracàs escolar.

  19/12/2019.
  win

  win

  Dijous,19 de desembre de 2019

  La FECCOO celebra que la Conselleria hagi eliminat de les instruccions de principi de curs l’obligació d’utilitzar l’eina de marcatge en tots els centres educatius públics de les Illes Balears al mateix temps que retorna el debat al si de la mesa sectorial que està formada pels representants legals dels docents.

  Cal recordar que la inclusió d’aquesta eina no va comptar amb el suport del col·lectiu docent i que CCOO ha indicat des del primer moment que aquesta introducció només es podia fer amb prèvia negociació amb els agents socials. A més aquesta mesura no suposa cap millora substancial en la qualitat del sistema educatiu i per tant, no ens semblava necessària. Per acabar, també pensam que l’acceptació d’aquesta eina hauria de ser a través del claustre per tal que la mesura sigui ben acceptada pels docents.

  A partir de la modificació d’aquestes instruccions, cada centre podrà usar el sistema de control horari que els sembli més adient. Des del sindicat ja hem dit que qualsevol sistema de control horari ha de servir per protegir els drets dels treballadors i treballadores i per això seguim reivindicant que les hores de permanència que es fan fora de l’horari habitual, com per exemple, per atenció a pares o jornades de portes obertes entre d’altres, es compensin de forma equitativa en tots els centres públics de les nostres Illes. A més, s’hauria de regular la compensació de les sortides escolars tal i com s’està fent a l’escola concertada.

  Amb tot això, el que ens sembla més urgent és activar accions que per una banda, serveixin per reduir el fracàs escolar i l’abandonament prematur i per l’altra, millorin les condicions sociolaborals dels docents de l’escola pública. Per això, emplacem al Conseller a començar les negociacions de l’Acord de Millora que ens ve anunciant en tornar de festes i sense perdre més temps.

  Documentació associada
  Documentació associada

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.