Aturats els acords signats a la concertada

  La Conselleria d'Educació anuncia la suspensió de l'acord de 2016, que venia a reactivar l'acord de 2008.

  16/12/2019.
  Acord trencat

  Acord trencat

  Després de la reunió mantinguda amb el Director General de Planificació i Centres, el Senyor D. Antoni Morante, la FE-CCOO vol informar als i les treballadores de l’escola concertada que la Conselleria d’Educació ha decidit deixar suspès l’Acord del 2016 pel qual es paralitzen els acords signats la legislatura passada i que es trobaven en procés d’implementació.

  La Federació d’Ensenyament de CCOO de les Illes Balears vol recordar que aquest acord del 2016 només reactivava l’Acord del 2008, paralitzat per primer cop el 2009 durant l’inici de la crisi econòmica i que ja havia de ser implementat totalment el 2014.

  Des del nostre sindicat lamentem, un altre cop, que siguin els TREBALLADORS/ES de la xarxa de l’escola concertada que vegin paralitzat els seus acords de millores laborals tan necessaris i consensuats des de l’any 2008 entre tots els agents econòmics i sindicals i a més, que siguin els primers en patir les retallades d’Educació de la CAIB.

  Partint de la baixada dels pressupostos generals de la Comunitat Autònoma el Director ha corroborat que es veuen obligats a aturar els acords signats la legislatura passada i que són:

  1.Equiparació concertada amb pública sense antiguitat. (Manca l’equiparació del sou dels mestres de primària i infantil i dels professors de formació professional - uns 24 euros-)

  2.Reducció a 23 hores lectives per a professorat de secundària.

  3.Calendarització de la Paga de 25 anys del VI conveni.

  4.Implementació del 2n, 3r, 4t i 5è sexenni.

  5.No s’implementarà l’orientador a Infantil-Primària a centres en els quals hi havia compromís d’incorporar-se el curs 20/21.

  6.Congelació dels mòduls econòmics destinats a funcionament (afecta directament al sou de PAS i de la figura d’ATES.

  Des de la FE-CCOO s’ha manifestat que tot i el nostre reconeixement a la Conselleria per l’esforç i les millores aconseguides en el sector gràcies a l’acord refermat el 2016, no compartim que les primeres mesures d’estalvi de la Conselleria vagin destinades al personal de concertada amb la consegüent paralització de l’acord ja refermat dos cops.

  Per tot i això, li hem demanat al Senyor D. Antoni Morante que no es tanqui davant la possibilitat de destinar alguna partida de crèdit extraordinària que pugui arribar durant el curs, de dotar de la figura d’orientadors a les etapes d’EI i EP i que iniciïn l’estudi de la possibilitat real de reconvertir en nòmina delegada amb la Conselleria d’Educació a tot el personal del PAS de la xarxa de centres sostinguts en fons públics, equiparant docents i PAS. Esperem i desitgem que les nostres peticions no quedin sobre la taula.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.