La FECCOO reivindica que és temps d' actuar en el sistema educatiu per tal de salvar el nostre planeta

  Amb motiu de la cimera del clima celebrada a Madrid, des de la Federació d'Ensenyament de CCOO s'exigeix que s'apliquin mesures i polítiques globals amb caràcter d'urgència que tinguin incidència en el nostre mediambient.

  14/12/2019.

  13 desembre 2019

  El canvi climàtic és una realitat innegable que afecta cada dia més a les nostres vides i que es fa patent en nombrosos fenòmens meteorològics extrems. A Espanya s'haurà produït, segons zones, una pujada del nivell de la mar d'entre 10 i 68 centímetres per a finals d'aquest segle el que provocarà no només la pèrdua de nombroses platges, sinó la invasió de la mar en un gran nombre de ciutats.

  A partir de 2.050, si no ho impedim, s'inundaran zones costaneres en què ara viuen 300 milions de persones, 200.000 d'elles a Espanya, principalment a l'àrea de Doñana, en zones costaneres d'Huelva I Cadis i al delta de l'Ebre , tot i que no seran les úniques i la major part de la península Ibèrica acabarà sent una gran zona desèrtica.

  Hi ha causes constatades que estan provocant aquest canvi climàtic: transport contaminant, edificacions no sostenibles energèticament, alta generació de residus, sistema alimentari no sostenible en agricultura i ramaderia, malbaratament d'energia, desforestació ...

  Els governs han d'actuar de manera dràstica o aquesta situació irreversible conduirà a la humanitat a un gran sofriment. És per tant imprescindible que els poders públics facin polítiques globals que incideixin en el nostre medi ambient. Som conscients que les mesures necessàries no poden provenir en exclusiva de l'àmbit educatiu, però aquestes han de sumar-se a altres múltiples actuacions a desenvolupar pels Governs d'Espanya, de les comunitats autònomes i del món.

  Per això, el Ministeri d'Educació i Formació Professional, com la resta de el Govern d'Espanya i el de les comunitats autònomes, ha d'assumir també aquesta responsabilitat. Així al costat d'altres àmbits, s'han de desenvolupar mesures legislatives des del sector de l'educació i que la Federació d'Ensenyament de CCOO exigeix que s'apliquin de manera urgent i sense dilació perquè no disposem de temps per salvar el nostre planeta.

  Més informació.

  Secretaria de Comunicació de FECCOO (Madrid) 628 091 854

  Documentació associada
  Documentació associada

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.